Main Area

Klassik - TESZT

KROIS Brewery
Sörfajta Pilsner
Szín Aranysárga
ABV 5
IBU 35
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Tettnanger komlóval készült német pilsner. A soproni Papa Joe's Saloon and Steakhouseban Papa Joe's Colt néven található meg.

 

Teszt

Mindig nagy fába vágja a fejszéjét az, aki kisüzemiként egy egyszerű, tiszta lagert akar elkészíteni. Egyrészt ott van ugye a tény, hogy itt nem lehet komló aroma mögé dugni a technológiai hibákat, a sörnek tisztának, üdítőnek és jó ivásúnak kell lennie. Ebből fakad viszont a másik nehézség is: ilyen jellegű itallal még értő közönség előtt is nehéz nagyot robbantani, hát még úgy, hogy a csehektől és a németektől is szivárognak be korrekt minőségű és még korrektebb árú sörök rendesen. Ilyen erőviszonyok között kötötte fel a fertőrákosi KROIS sörfőzde a gatyát és hozta ki 3. sörét, egy német pilst. 

Az egyébként ízléses címkével díszített üveg valóban pilsnert rejtett, bár az ital opálossága kissé meglepett. A palack persze a sör „szűretlen” mivoltával megnyugtat. Illata nem árul el sokat, íze a német iskolától elvárt kesernyés, könnyű, vékony és kissé száraz. A korty végén visszafogott malátásság érezhető, de nem dominál. A komló ellenben kissé nyersen zárja a kortyot, az íz emiatt nem teljesen letisztult, bár ettől még jól csúszik az ital. 

Kapunk tehát egy valóban németes világos lagert szépen kivitelezve, egy-két lecsiszolandó sarokkal, de ennek ellenére kellemes szájízzel. A kérdés azonban emellett fennáll: életképes-e egy kisüzemi lager (kisüzemi kiszerelésben és kisüzemi áron) a hazai piacon.

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel