Main Area

Kocsmai küldetés

A körúton lépten nyomon kocsmákat talál az ember, de ritka az olyan, ahol normális sört is találni. Most az Élesztő vonzáskörzetében nyílt egy otthonos kis hely, amit szívvel próbálnak felfuttatni. Az idő majd eldönti sikerül-e.

2018 augusztusában nyitotta meg a csapjait a Sörmisszió nevű hely, ami nem a méretével fogja megváltani a világot, hanem inkább a hangulatával. Több olyan próbálkozást is láttunk már ahol inkább a szíve vitte előre a tulajdonost az átgondolt és makulátlanul kivitelezett üzleti terv helyett, kicsit ilyen érzésem van itt is. Sok embert magával ragad a sörvilág érzése és nem mindig sülnek el jól ezek a dolgok.

A Sörmisszió egy kicsit más megközelítéssel esik neki a szívvel-lélekkel felfogásnak. Egészen pontosan a vidéki sörfőzdéket hozza el a főváros népének. Példának okáért a Hopfanatic sörei tűntek fel a csapokon, amikor ott voltam, amiket azért elég ritkán lehet Budapesten a korsókba tölteni. Ez egy elég jó megközelítése az önnönmaga pozícionálásának, amivel nem sokan próbálkoztak még Budapesten.

A hely maga tényleg nem egy óriási befogadóképességgel rendelkezik, hiszen nagyjából 20-25 fő fér el összesen egyszerre a helyen. Egészen pontosan 10 fő tud iszogatni a földszinten a pulttól egy karnyújtásnyira, míg a galérián 14-en férnek el.

Kínálat tekintetében 6 csapról lehet válogatni a sörökből, de vannak extrán ritka és jó pálinkák, minőségi borok és házi szörpök is. Ami nem éppen mindennapi feature, hogy lehet elvitelre is csomagoltatni söröket, ugyanis 1 literes PET palackos opció is van az itallapon. Ha ennénk valamit, akkor sem kell kimenni a környéken eluralkodott gyrososokhoz, mivel vannak hidegtálak és kenegetősek is. Magyaros tál, sajttal, humusz, padlizsánkrém például. Természetesen a szokásos sörkorik mellett, mint a ropi, mogyi, chips.

A fentiek összességében egy szimpatikus kis hely képét rajzolták ki nekem, ahova szívesen mennek az emberek, akik szeretnék elkerülni a körút kocsmáiban uralkodó tömegnyomort. Az árak nem fogják azt tükrözni, hogy egy kis helyen van az ember, ugyanannyiba fog minden kerülni, mint mindenhol máshol. Cserébe szimpatikus kiszolgálással találkozik az ember és olyan vidéki sörfőzdék söreivel, amik ritkán vagy egyáltalán nincsenek csapon máshol.

NÉZZÉTEK MEG AZ ADATLAPJÁT, AHOL MÉG TÖBB

INFÓ VAN RÓLA

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel