Main Area

Ködfelhő - TESZT

Szent András Sörfőzde
Sörfajta New England IPA
Szín hazy
ABV 6 %
IBU 35
Kiszerelés 0,33l üveg

Sörfőzde leírása a sörről

Egy klasszikus New England IPA négyféle komló és kétféle maláta bravúros találkozásában. Sejtelmesen ködös, igazán krémes ízorgia, kapudrog a IPA sörök univerzumába. Egy intenzív sörélmény a trópusi gyümölcsöket idéző komlók és a vadítóan fátyolos megjelenés maradandó élményével.

TESZT

„Ez a modern stílus az Egyesült Államok New England régiójából származik. A “The Alchemist” főzde Heady Topper nevű sörét tartják a stílus első példájának, ami számtalan későbbi értelmezést inspirált, melyek népszerűsége a 2010-es évek első felében egyre nőtt. A sörfőzők folyamatosan fejlesztik, alakítják a stílust, úgy, hogy a stílus egyre kevésbé keserű irányba halad, lényegében az „IPA” fogalom megcsúfolásáig.”

Megjelenés: Pohárba töltve szép opálos, kellően “hazy”. Habja fehér aprószemű, habtartóssága közepesen erős. 

Illat: Illatában némi malátás édeset, barack, grapefruit, citrusok és trópusi gyümölcsös jegyeket lehet felfedezni. A háttérben még élesztős jegyek is megbújnak.

Íz: A korty kellően selymes és közepesen testes. Enyhén keserű, de a komlós jegyek szépen ki tudnak domborodni. Itt inkább a fenyős, földes jegyek kerülnek középpontba. Az illatban érezhető élesztősség az ízben nincs jelen. 

Összbenyomás: A Szent András minden tekintetben régi motorosnak számít. Az utóbbi időben egyre több olyan sörrel jönnek ki, amik már abszolút lekövetik az aktuális trendeket. Ilyen például a Ködfelhő, de említhetném a beta szériát is, ahol szintén különlegesebb tételek kaptak helyet. Szerintem az irány nagyon rendben van, csak így tovább. Ebben a sörben nem a hardcore tagok fogják megtalálni az örömüket, de bátran ajánlom a stílussal ismerkedőknek, NEIPA kedvelőknek.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel