Main Area

Kohatu Kohatu - TESZT

FIRST The Craft Beer Co.
Sörfajta New England IPA
Szín Matt aranysárga
ABV 6,3
IBU 45
Kiszerelés Csapolt, Doboz - 0,33 l

Kohatu komlós single hop NEIPA.

Premier

Teszt

Kezd déjà vu-m lenni, mikor a FIRST új söreiről írok, hiszen szinte mindig kezdhetném azzal a tesztet, hogy a főzde elég durván begyújtotta a rakétákat New England IPA terén. Persze ez véletlenül sem panasz, sőt! Imádok hátra dőlni és egyre mélyebbre süllyedő állal figyelni, melyik új sör tudja már „csak” az előző színvonalát hozni és nem überelni azt. Talán egy enyhe spoilert megengedhetek magamnak és megsúghatom, ez nem a Kohatu esetében fog így történni. De haladjunk csak sorjában. 

A maori harcos címkéje mögött egy matt sárga, habtoronnyal díszített ital rejtőzött, melynek már illatából is majd kiesik a trópusi gyümölcsök mellett a grapefruit és (dobpergés) a fenyő. A gyantásság ígérete pedig az, amivel engem nagyon gyorsan meg lehet győzni. Nos, a Kohatu meggyőz, hiszen a déli gyümölcsök (főleg mangó) telt és sima ízével indító sört nem csak az illatában beköszönő citrusféle határozza még meg, de egy minimális temperálás után berobban a fenyő gyantássága is és az egész sört úgy, ahogy van elviszi ebbe az irányba. Ez pedig már azért is zseniális, mert erre az ízjegyre intenzíven csak nagyon kevés sör tud felépülni, de akinek sikerül, az szenzációs lesz. Ez történik itt is. Ha pedig nem szippantottad be még az utolsó cseppet, még kis állás után a teásság és a füvesség is megjelenik. De ez már csak hab a tortán. 

Talán nem lepek meg senkit, de nálam most simán a Kohatu a kedvenc, ráadásul nem is csak a FIRST újoncai közül. Ez a főzet abszolút az ízlésem közepébe talált, krémes, lágy, de épp annyira szokatlan és izgalmas, hogy a maoi-s dobozt bárkinek merjem ajánlani. Persze ha lesz még ilyen főzet (légyszi, legyen!), nem fogom sokat kínálni az óvatlanul elém pakolt poharat.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel