Main Area

Komlós illatbomba a Borsoditól – ezt tudja a Borsodi Hoppy!

Már kicsit unjuk, hogy minden a vírusról szól és egy olyan helyről érkezett a felüdülés, megváltás ahonnan nem számítottunk rá! A Borsodi ledobta a bombát, megérkezett a Borsodi Hoppy, ami az eddigi legjobb sörük lett!

Lehet olvasta a Borsodi az évértékelő cikkünket, amiben nem tudtunk sajnos semmi érdemi előrelépésről, nagyobb újdonságról beszámolni velük kapcsolatban, mert most ők az elsők a sörgyárak között, akik valami nagyot robbantanak 2020-ban. A Borsodi Hoppy egy hoplager lett, amivel gyakorlatilag azt is kijelenthetjük, hogy beelőzték a Sopronit is, hiszen ők is ilyen típusú sörrel fogják bővíteni az Óvatos Duhaj termékcsaládot, de csak ősszel.

A hoplager egy olyan világos sör, ami bátrabb komlóhasználatával nemcsak a nagyobb mennyiségű komló által garantált keserűséget, hanem különféle aromákat is ad a sörhöz. Különleges kombinációja a könnyen fogyasztható üde lager és az erősebben komlózott felső erjesztésű söröknek.

Rendkívül büszkék vagyunk a Borsodi Hoppy-ra, ezzel az új sörünkkel egy új időszak veszi kezdetét a Borsodi Sörgyár életében. Az elmúlt két évben elsősorban a gyárunk fejlesztésére, a logisztikai rendszerünk megújítására és a kereskedelmi partnereinkkel folytatott közös munkára koncentráltunk. Ennek eredményeként pedig jelentősen növeltük gyárunk kapacitását és tavaly egy stagnáló piacon sikerült növekednünk. Egyszóval leraktuk az alapokat. Most erre a sikerre építkezve elérkezett az idő, hogy meglepjük a hazai sörkedvelőket egy különleges, mégis könnyen fogyasztható minden alkalomhoz illő sörrel.” mondta el Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője.

Azonban ez csak az első lépés a sörgyártól, ugyanis nagyon sejtelmesen úgy fogalmaznak a közleményben, hogy „a Borsodi Sörgyár ezt az igényt (szerk. - a közleményben a fogyasztói szokásokra utalnak) szeretné kiszolgálni új portfoliójával, melynek a Borsodi Hoppy az első tagja”. Tehát a tavalyi bővítés tényleg arra szolgált, hogy most a boszorkánykonyhában csudi jó dolgokat főzzenek ki és a Borsodi Hoppy csak az első fecske. Erre elég kíváncsiak leszünk!

Na de milyen is a sör?!

Nekem már azelőtt tetszett mielőtt még kibontottam és belekortyoltam volna, mert én oda és vissza vagyok ettől az arculattól. Egyszerű, letisztult, szerintem tökéletes. Egyrészről figyelemfelkeltő, hiszen a csomagolások többségén hemzsegnek a szimbólumok, formák, szöveg, már csak azért is kíváncsi vagyok mi ez a polcokon, mert elüt a tömegtermékektől. Másrészről pedig nekem a craft vonalat idézi, imádom az ott néha visszaköszönő letisztult formákat!

Kibontás után az első, ami rögtön orron csap az a komló. Brutálisan komlós illata van. Nekem ez kifejezetten bejön, mert IPA-ban is azt szeretem, amiben harapni lehet a komlót, de itt kevésbé intruzív, kifejezetten jól áll neki. Kortyolás után pedig még mindig nem csökken a lelkesedésem, egy rettentő üdítő, könnyen iható sör bontakozik ki. Nyoma sincs utóíznek, mellékíznek. Egyébként az is sokat hozzátesz az élményhez, hogy pl a kukoricadara is kikerült az összetevők közül, bár nem (csak) ennek köszönhető szerintem a végeredmény. Az meg csak hab a tortán, hogy várhatóan ez sem fogja átlépni a 300 forintos határt árcédula tekintetében, március végén elvileg már a boltok polcain lesz.

 

Egyébként az is egy igazi kuriózum, hogy hazai nagyüzemi szereplő Craft Master One poharat logóztatott, ilyen még tuti nincs senki gyűjteményében! Bár azt nem tudjuk, hogy kereskedelmi forgalomban is kapható lesz-e a pohár, de mindenesetre bízunk benne.

A tavalyi évben nem szálltak be a termékfejlesztési versenybe a Borsodinál, hanem inkább üzemet bővítettek és láthatóan kísérletezgettek. Végre elmondhatom azt, amire éveket kellett várni, de határozottan megérte.

Ha hazafelé menet a kosaramba teszek egy sört a nagyüzemi kínálatból a boltban, akkor ez lesz az!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel