Main Area

Korán jött a karácsony a sör szerelmeseinek

A srácok Szent Andráson olyan sörcsomagot tettek le az asztalra, ami minden sörgeeknek instant karácsonyi ajándék, csak a masnit kell a díszdobozra tenni.

A 25 éves jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzde már villantott pár dolgot idén, hogy méltóan ünnepeljék meg ezt a mérföldkövet, de szerintem most durrantották a legnagyobbat, ugyanis minden sörgeek álmát váltották valóra egy igazi különkiadással. Egy frissen főzött és egy három éves duplabak sört, a Black Rose sörüket csomagolták egy díszdobozba, hogy instant össze lehessen őket kóstolni, hiszen a duplabak sörök is arról híresek, hogy jól áll nekik, ha elrakjuk kicsit érni őket.

Black RoseSzent András Sörfőzde egyik legnagyobb büszkesége: egy testes és gazdagon malátás, mégis bársonyos ízvilággal megálmodott sör, kávés és karamelljegyekkel, néhol aszalt gyümölcsre emlékeztető illatokkal. Ez a sör már bőven túl van azon, amiből csak úgy legurít pár korsóval az ember, hiszen 9%-os alkoholszázalékkal támadja meg az ember ízlelőbimbóit. A duplabak és egyéb masszívabb, sötét sörtípusokra jellemző (stout, imperial stout), hogy fiatalon frissek és üdék, idővel viszont úgy érnek, akár a jó bor. A Black Rose pontosan ebbe a kategóriába esik, amiből érdemes elrakni egy üveggel (vagy rekesszel) a pincébe és pár év múlva ránézni, hogy mivé vált a sör.

Most ezt a pár éves várakozást spórolták meg nekünk azzal, hogy összecsomagoltak egy friss és egy 3 éves verziót. Tovább megyek, egy komplett pakkot raktak össze az összekóstoláshoz a legelőkelőbb módon, ahogy azt csak el lehet képzelni. Nem is sima logózott poharat adnak a jeles alkalomból, hanem egy Ritzenhoff Cristal díszpoharat, hogy ha eddig nem éreztük különleges alkalomnak a sör felbontását, akkor ez tuti megváltozzon.

A Szent András Sörfőzde próbál nem csak a sörökre koncentrálni, hanem a körítésre, gasztronómiára is, ami körülveszi a sört. Sör-süti párosítások, évente visszatérő ideiglenes főzetek (húsvéti sör, karácsonyi sör) és a csomagolás is mind extra érzetet adnak az extra élményhez. Ezzel a sokak számára feleslegesnek tűnő kezdeményezésekkel nem titkolt céljuk, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé emeljék és ezt a csomagot elnézve ez elég parádésan sikerült is nekik.

A limitált kiadású díszdobozos Black Rose válogatást az Ogre Bácsiban tuti be lehet majd személyesen is szerezni, de online is meg lehet rendelni. Mivel tényleg csak egy masni kell rá, ezért érdemes akár már most 1-2 csomagot beszerezni belőle, mert elég egyszerűen kipipálhatunk így pár embert a karácsonyi bevásárlólistánkról! Nem árt sietni, mert összesen 1000 db készült belőle!

Vásárlás

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel