Main Area

Kóstold meg a dobozba zárt headbangelést

Nem újdonság, hogy a zenekarok előrukkolnak egy saját sörrel, amit többnyire valami menő kisüzemi főzdével készítenek el. A Metallica állt most elő a dedikált sörével!

A kisüzemi sörfőzdék világában teljesen mindennapos dolog egy kollab sört főzni egy másik főzdével közösen. De néha úgy alakul, hogy a kollab nem két sörfőzde között jön létre, hanem egy sörfőzde és egy ismert ember vagy zenekar között.

Itthon sem kell messze menni a példáért, hiszen tavaly nagyot ment a MONYO és a Quimby söre, aminek egyenes következménye, hogy idén pont múlt héten volt a premierje az új sörüknek, amit az Ivan and the Parazol bandájával komponáltak és egy nyári pezsgős durvulás lett a végeredmény.

A magyar példából kiindulva el lehet képzelni mennyi külföldi példa van. Azonban mi most kifejezetten egyre koncentrálunk, a Metallica és a Stone Brewing szerelemgyerekére, az Enter Night Pilsner-re. Elég metálos sört gondolna az ember egy kultikus metál bandától, de ehelyett átgondoltan, inkább a fogyaszthatóságra fektették a hangsúlyt és egy pilsnerrel rukkoltak elő. Ráadásul a Stone Brewing jegyzi ezt a sört, azon belül is az Arrogant Consortia, ami egy elég vagány, rendhagyó főzetekre specializálódott rétege a főzdének. Pilsnerek és strong ale-ek szerepelnek leginkább a listájukban (nyilván van más is), ergo esélyes, hogy ütni fog a sör így is. Már csak azért is, mert 5,7%-os alkoholszázalékkal vértezték fel!

VÁSÁRLÁS

Mondanom sem kell, hogy bár csak belefutottunk a sörbe a neten, de rögtön felkutattuk és meg is kóstoltuk. Én sem nagyon tudok mást mondani, mint Lars Ulrich, a Metallica egyik alapítója a videóban: "It's Enter Night people. God damn!" Brutálisan jó sör lett, amire akkor is rámennék, ha nem egy kollab eredménye lenne. Egyébként a doboz igazi gyűjtői darab a rajongóknak, de a full fekete design még engem is lenyűgözött. Nagyon metál lett!

Nyilván ehhez sem egyszerű hozzájutni, nem lesz mindegyik sarki közértben. Szerencsére nem kell felforgatnunk a világot érte, ITTHON A POPSHOPBAN LEHET HOZZÁJUTNI A SÖRHÖZ és import sörhöz képest teljesen király áron. Abból kiindulva, hogy az Untappd-en 14 ezer értékelés után 3,46-os értékeléssel áll azért el lehet képzelni, hogy nem csak az elfogultság beszél belőlem. Bontsatok egy sört és nézzétek meg mit is mondanak az alkotok a sör születéséről.

IT'S ENTER NIGHT PEOPLE. GOD DAMN!

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel