Sörfőzde leírása a sörről
Ti választottátok a komlót, mi pedig megfőztük: a hírhedt 2020-as év végét könyörtelenül taposva érkezik lován a felmentő hadvezér, Kuan Jü! Végletekig hűséges és elkötelezett - ahogy mi is a legjobb New England IPA-k megfőzése iránt. Könyörtelen, ahogy mi sem kíméltük a főzőházat - ezúttal 50 kilónyi Ekuanot komlóval varázsoltuk keserűvé és mégis frissen illatozóvá sörünket. Hősies és az egekig magasztalt...
TESZT
Megjelenés: Enyhén zavaros sötétebb borostyánszín. Gyenge habtartósság. Eleinte aprószemű vékony habréteget látunk, ami sajnos gyorsan tovább is áll.
Illat: Illatából már érezhető, hogy semmiképp sem egy egyszerű tétellel állunk szemben. A malátás édes, az alkoholosság és a komlós jegyek egészen összhangban vannak. Komló tekintetében inkább a virágos, földes és fenyős jegyek domborodnak ki igazán.
Íz: A korty eleje malátásan édeskésen indul, majd következik egy kevés alkoholos beütés (ami egyáltalán nem bántó), végül a komlókeserű zárja le az egészet egy földes fenyős beütéssel.
Összbenyomás: Nem is tudom hol kezdjem… Azért ismét le a kalappal a First előtt! A Kuan-t én egy nagyon jól megkomponált tételnek gondolom. Ebben a sörben tényleg nagyon ott van az összhang. A tripla IPA-knál (és feljebb) szerintem erősen benne van a pakliban, hogy valami kilóg: bántóan alkoholos beütése van vagy túlontúl édes. Na ebben a sörben egyik sem igaz. Édeskés valóban, de a korty végi keserűség bőven helyreteszi azonnal. A 9,3%-os alkoholfokot nagyszerűen sikerült elrejteni, tényleg érezni, hogy magas alkoholfokú a sör, de egyáltalán nem bántja az embert, sőt, igazából csak a korsó vége felé vesszük észre, hogy ez nem volt gyenge. Mivel már nem sok helyen beszerezhető, ezért ajánlott gyorsan lecsapni még az utolsó darabokra, ezt kár lenne kihagyni!