Main Area

Kuan - TESZT

FIRST The Craft Beer Co.
Sörfajta Tripla IPA
Szín borostyán
ABV 9,3 %
IBU 70
Kiszerelés 0,33l üveg

Sörfőzde leírása a sörről

Ti választottátok a komlót, mi pedig megfőztük: a hírhedt 2020-as év végét könyörtelenül taposva érkezik lován a felmentő hadvezér, Kuan Jü! Végletekig hűséges és elkötelezett - ahogy mi is a legjobb New England IPA-k megfőzése iránt. Könyörtelen, ahogy mi sem kíméltük a főzőházat - ezúttal 50 kilónyi Ekuanot komlóval varázsoltuk keserűvé és mégis frissen illatozóvá sörünket. Hősies és az egekig magasztalt...

TESZT

Megjelenés: Enyhén zavaros sötétebb borostyánszín. Gyenge habtartósság. Eleinte aprószemű vékony habréteget látunk, ami sajnos gyorsan tovább is áll.

Illat: Illatából már érezhető, hogy semmiképp sem egy egyszerű tétellel állunk szemben. A malátás édes, az alkoholosság és a komlós jegyek egészen összhangban vannak. Komló tekintetében inkább a virágos, földes és fenyős jegyek domborodnak ki igazán.

Íz: A korty eleje malátásan édeskésen indul, majd következik egy kevés alkoholos beütés (ami egyáltalán nem bántó), végül a komlókeserű zárja le az egészet egy földes fenyős beütéssel.

Összbenyomás: Nem is tudom hol kezdjem… Azért ismét le a kalappal a First előtt! A Kuan-t én egy nagyon jól megkomponált tételnek gondolom. Ebben a sörben tényleg nagyon ott van az összhang. A tripla IPA-knál (és feljebb) szerintem erősen benne van a pakliban, hogy valami kilóg: bántóan alkoholos beütése van vagy túlontúl édes. Na ebben a sörben egyik sem igaz. Édeskés valóban, de a korty végi keserűség bőven helyreteszi azonnal. A 9,3%-os alkoholfokot nagyszerűen sikerült elrejteni, tényleg érezni, hogy magas alkoholfokú a sör, de egyáltalán nem bántja az embert, sőt, igazából csak a korsó vége felé vesszük észre, hogy ez nem volt gyenge. Mivel már nem sok helyen beszerezhető, ezért ajánlott gyorsan lecsapni még az utolsó darabokra, ezt kár lenne kihagyni!

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel