Main Area

Lazy IPA - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Session IPA
Szín Aranysárga
ABV 4,2
IBU 52
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A Kísérleti Nyúl sorozat 1. tagja.

Teszt

Pont eddig kellett várni, hogy a Fehér Nyúl is felüljön a mostanság robogó kísérleti főzet/limitált széria vonatra. Nem rég ugyanis kigördült a Kísérleti Nyúl sorozat 1. tagja, a Lazy IPA. Aki még emlékszik a főzde indulására, most a fejét vakarhatja, ugyanis a Fehér Nyúl első főzete, az azóta már nemes egyszerűséggel Fehér Nyúl IPA-ként futó sör is Kísérleti Nyúlként látta meg a napvilágot. Persze, mint ahogy azt a felvezetésből ki lehet találni, annak a Kísérleti Nyúlnak nem sok köze van az új szériához, csak a név maradt meg.

De most már elég legyen a zavaros névválasztáshoz kapcsolódó eredettörténetből és a lustálkodásból, hiszen egy jó session IPA vár ránk. A pohárból már árad a mangó édes, könnyű, de intenzív illata. Intenzív, méghozzá nem marketing szövegesen: a poharat kényelmesen az asztalra helyezve, mellé ülve, még fölé sem hajolva ömlik az orromba a gyümölcsillat. Persze a pohár nem marad az asztalon sokáig, kapom is a krémes kortyot az illatban beígért trópusi gyümölcs orgiával meg némi malátával, ami az egészet lekerekíti. Mindezzel együtt könnyedségét nem veszti el, úgy ivós sör, hogy az íze teljes és még egy perc után is kitart. Az élményt tovább árnyalja a kissé jobban megbújó füves-teás íz, na meg a balanszot fenntartó keserűség, ami a gyümölcs mellett határozottan jelen van, de nem uralkodik el az italon.

Mindent egybevetve ezzel a sörrel kapcsolatban csak egy dologgal nem vagyok kibékülve, de azzal nagyon nem: egy ilyen kaliberű, ilyen ízgazdag és ilyen jó ivású IPA simán befért volna az alap szortimentbe. Persze ne legyünk telhetetlenek, inkább mondjuk ki, az 1. kísérlet(i nyúl) kirobbanó sikerrel zárult. Ez után egyértelműen merem mindenkinek ajánlani, aki egy könnyű, de tartalmas sört kérne.

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel