Main Area

Legyen a tiéd a legjobb sörkorcsolya!

A Sörszövetség tavaly már hirdetett egy Sörkorcsolya versenyt, amiben a vendéglátóhelyek készíthettek sörkorcsolyákat, amik megmérettettek. Idén is lesz verseny nekik, de idén már a földi halandók is beszállhatnak a versenybe!

A sör és a gasztronómia kapcsolatát erősítendő a Sör mi több idén is keresi hazánk legjobb sörkorcsolyáit: a Sör Világnapján hirdették meg a Magyarország Legjobb Sörkorcsolyája 2017 elnevezésű pályázatot, amit idén nem csak a vendéglátóhelyek között tartanak, hanem az amatőr konyhaművészek is beszállhatnak a buliba.

„A HORECA és gasztronómiai szakembereknek hirdetett pályázatunkban a tavalyihoz hasonlóan három kategóriában, búza, láger és barna sörökhöz társítva várjuk a sörkorcsolyák fényképes receptjeit. Egy éve 49 pályamű volt, ezt szeretnénk most túlszárnyalni. Idén a sörkedvelők kreativitására is kíváncsiak vagyunk, hiszen a célunk elsősorban az, hogy a lehető legegyszerűbb alapanyagok felhasználásával, otthoni körülmények között is megalkotható falatkákat ismerhessünk meg. Olyanokat, amelyeket bármikor és gyorsan el tudunk készíteni például egy baráti sörözéshez – mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A részvételi feltételekről és szabályzatról bővebben a Sör mi több honlapján, illetve Facebook oldalán olvashattok. Egy személy, szervezet vagy cég több sörkorcsolyával is versenyezhet. A nagyközönség pályaműveit szeptember 5. és 12. között közönségszavazással bírálják el; a győztesek értékes sörös nyereményekkel gazdagodhatnak. A HORECA és gasztronómiai szakembereknek kiírt versenyben szakértő zsűri szavaz a pályaművekről és a három kiírt kategória győzteseinek szeptember 14-én, ünnepélyes keretek között adják át a díjakat.

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel