Main Area

Lesz Budavári fesztiválsör is a visszatéréskor

Egyre több sörfesztivál készít saját sört kizárólag az eseménynek dedikálva és hát, ha már van egy sörfőzdéje is a szervezőknek, akkor lesz a Budavári Sörfeszten is végre!

A FIRST-ös srácok egy kis extrával készülnek a Budavári Sörfeszt újraélesztésének alkalmából, ugyanis lefőzik a fesztivál sörét, ami nem meglepő módon a közönségkedvenc, IPA típusból fog kikerülni. Azt ígérik, hogy egy kimondottan nyárias, ízgazdag sörrel lepik meg a népet. A BDPST Beerfest IPA receptjét a budapesti FIRST Craft Beer kisüzemi sörfőzde készítette és főzte le. A sörpremier keretében 2018. augusztus 23-án, a fesztivál első napján pontban 18.00 órakor verik csapra a hordót a szervezők pultjában.

Egy kicsit hibrid sörre lehet számítani, mert bár IPA-ról beszélünk, de valójában egy kicsit csökkentett, 4,5%-os alkoholtartalommal próbálja elnyerni a szívünket. Friss, komlós, jól iható és könnyen értelmezhető sört szerettek volna csinálni, hogy ez egy bevezető sör legyen a kicsit összetettebb sörök világába, de azért szerencsére nem kukázták ki az IPA legjellegzetesebb jellemzőit: az illatában és ízében is meghatározó komlóorgiát. Összesen 1500 litert főztek belőle, úgyhogy érkezés után érdemes ezzel indítani, hogy biztos meg tudjátok kóstolni.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel