Main Area

Leteszteltük a Dealbreaker alapszortimentjét!

Nemrég már beszélgettünk a Dealbreaker-es srácokkal, akkor főként arról, hogy hogyan jutottak el a SPAR polcaira Most folytatásként jobban szemügyre vettük az aktuális szortimentjüket!

Kifaggattuk a Dealbreaker-es srácokat! cikkünkben már elkezdtük boncolgatni Rebák Tibi és Pai közös sörfőzős projektjét és hogyan jutott az el a Spar polcaira (ha lemaradtatok volna mindenképpen csekkoljátok). Most viszont feltesszük az I-re a pontot, ugyanis megnézzük közelebbről a söreiket is, amiket egyesével le is teszteltünk. Ezeket olvashatjátok az alábbiakban Tibor és Péter saját gondolataival vegyítve.

Clickbait // 4.9% Italian Pilsner

Valahol a név egy belső poén nyilván, mert hát meddig lehet egy hidegkomlózott lagert variálni? Ezt, hogy Italian Pilsner még pár éve a svéd kollégáktól hallottam először, hogy az olaszok milyen frankón érzik az egész lager főzést. Az Italian Pilsner dolog pedig - és a lager sörök úgy általában - szintén az utóbbi időben kezd megint trendi lenni a külföldi szaksajtóban és nemzetközi főzdéknél, pedig egész régisulis arcok - pl. a Firestone Walker, Russian River, stb. - is gyakran hivatkoznak olasz lager sörökre (jellemzően a Tipopils és a Viaemilia jön fel), amik alapján ők is megalkották saját sörüket. A lényeg, hogy ezek ropogós és világos Pilsner sörök, a keserűség inkább a német és a cseh vonal közt van valahol, az amerikai iskolától eltérően német nemeskomlókkal hidegkomlózva, nem ritkán picit magasabb hőfokon erjesztve. A lényeg, hogy dekokciós cefrézést alkalmazunk, Hersbruckert és Saphir komlókat használunk, ezekből viszont rengeteget, minimális módosításokkal épp most érlelődik a második főzet is, de igazából tök jól sült el elsőre is.

A stílus pedig amennyire megfoghatatlan, talán ebben is egyedivé tesz minket és a Clickbaitet itthon a hoplagerek, hidegkomlósok, hoppyk és ipl-ek közt.

Clickbait TESZT

VÁSÁRLÁS

Unconditional Love // 3.6% Maracuja Berliner Weisse

Az Unconditional Love még Pai eredeti projektje, a TuffBuzz Ms. WorldWild klasszikusának újrakevert, még több maracujával főzött reinkarnációja. Valahol vicces, hogy pár éve egy ilyen savanyú sör még extrémnek számított itthon, ma meg lehet az a fura, hogy nincs teletolva laktózzal, vaníliával és nincs smoothie állaga sem; de hát ha egyszer így szeretjük?

Unconditional Love TESZT

Jump Ship // 6% Duplán Hidegkomlózott New England IPA

A legegyedibb komló, amivel valaha dolgoztunk: főszerepben a HBC 472, mely a Sabro és Azacca támogatásával kókusz, vanília, őszibarack és tölgyfa ízeit dobja szét a szádban.

Részben a K15 tapasztalatai alapján tekertünk pár helyen a beállításokon (új élesztő és vízprofil), és bátran mondhatjuk, hogy a Jump Ship végre sokkal jobban tükrözi az eredeti koncepciót, és egyértelműen ez fejlődött most a legtöbbet a korábbi főzethez képest. Eddig is bírtuk ezt az izgalmas komlózást, de mellé a sör most komplexebb, ködösebb és zamatosabb, mint valaha. A HBC 472 és a Sabro miatt azért elég megosztó sör ez, de úgy látszik, hogy akinek ízlik, az rajongó lesz. A NEIPA-k sokszor megkapják azt a kritikát, hogy túl egyformák és egysíkúak; na hát szerintünk ez a sör bőven kitűnik a nagy átlagból, és nemcsak a fantasztikus design miatt.

Jump Ship TESZT

VÁSÁRLÁS

K15 // 7.5% Duplán Hidegkomlózott Dupla New England IPA

Nem volt még sörünk, ami ilyen gyorsan kipörgött volna, mint a tavaly év végén, a

KÉK - Kortárs Építészeti Központ szülinapi évadára velük közösen tervezett K15, ami azóta is kirobbanthatatlanul a legjobbra értékelt sörünk pl az untappd-en, amit ki komolyan vesz, ki nem, de az egyértelmű, hogy a konkurenciával szemben is stabilan jó számokat hoz. Nagy megfejtés pedig nincs: kizárólag az elérhető legfrissebb Galaxy komlót használjuk hozzá összesen 20g/l arányban és bár ott van benne a NEIPA-kra jellemző édesség is, jutott elég keserű karakter is a sörbe.

K15 TESZT

VÁSÁRLÁS

A söröket jelenleg megtaláljátok az INTERSPAR polcain és beszerezhetitek őket a Beerheaven virtuális polcairól is! Használjátok a SZURETLEN kuponkódot 10% kedvezményért.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel