Main Area

Let's Drink Before We Drink! - TESZT

PARTY OR DIE
Sörfajta Bock
Szín Rézvörös
ABV 7,2
IBU 32
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A Fenékig stábjának 2. söre

 

Teszt

Ritka, hogy egy főzde már a nevével is belövi, milyen söröket akar készíteni, de a PARTY OR DIE épp ezt tette. A Fenékig nagy részét felölelő stáb előző söre, a Pizza Slice is egy kellemes ivós buli IPA volt, a szó legnemesebb jelentésében. A második, mutáns macskás bakjuk sem tér el a csapatós sör hagyományától, már a neve is letisztázza, hogy az üvegben egy szép magyar hagyomány, az alapozás eszköze található, mert csak inni kellene valamit, mielőtt inni megyünk. 

A fukushimai vérmacskával dekorált narancssárga címkét már méltattam (be is került „Hall of Fame” palack gyűjteményembe), de maga az ital is csinos vöröses barna színével és tartós habjával. Persze ez a sör nem nézegetésre termett, inni kell, mert mindjárt indul a buli. Egy gyors illatminta (pörkölt maláta FTW) után jöttek is ízek: karamell, kis keserű, újra karamell, majd az alkohol édessége, mindez szépen egybe dolgozva. Hasonlóan a Pizza Slice-hoz, az egyensúly itt is mértanilag megtervezett, még a 7,2-es alkohol sem lóg ki, melengető íze bele van kalkulálva az élménybe. 

Ez nem az a sör, amiben meg kell keresni az 53. ízt is, ami Náncsi néni pacaljára emlékeztet. Ez az a sör, ami tök egyszerű, megadja véralkoholszintnek a gyors löketet és mégis annyira elegánsan kivitelezett, hogy csak ezt akarod inni egész alapozáson. Meg utána. Meg talán másnap is.

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel