Main Area

Madártejes Milk Stout a köbön!

Még 2018-ban kezdték el a “signature” sörüket lefőzni a One Beeres arcok a Reketyével, ami azóta már évente ismétlődő hagyomány lett. Durvaság várható pénteken, ugyanis nitróval is csapra verik a madarat!

One Beer már elég régóta van benne a hazai söráramlatban és mint minden ilyen hely, ők is csináltak saját sört, a Reketyével közösen. Nem is aprózták el a dolgot, mert egy olyan sörstílusba nyúltak bele, amibe senki más nem mert. Ez volt a madártejes milk stoutjuk, leánykori nevén MMS.

Idén már a harmadik verziót főzik le, mert igény abszolút van rá és teljesen érthető okokból. Elég csak megnézni az Untappd értékeléseket, amik 4 alá nem mentek! A korábbi verziók gyakorlatilag laktóz és vanillía bombaként szolgáltak és nincs ez másképpen a mostani verziónál sem. Rátettük a kis mancsunkat két dobozra a végtermékből még a premier előtt (köszi Szilárd) és azt kell mondanom, hogy ez idén is kötelező darab lesz a stout-os arcoknak!

Két verzióban lesz elérhető a csöcsös madaras design, az egyiken lesz télapó sapi is, csak hogy tudja mindenki melyik időszakára készült az évnek. 0,33-as dobozban lehet majd hozzájutni az adagunkhoz, de őszintén megvallva ennyi pont elég is belőle, mert elég masszívan intenzív. A 0,75-ös kiszerelés egy közös kóstolóhoz tuti választás volt, de ha csak 1-2 ember vágott neki, akkor azért már elég intenzív volt az érzés a végére. Meg hát a 9% sem nagyon segített azon, hogy ketten megigyanak egy teljes üveggel.

Most pénteken lesz a sörpremier, természetesen a One Beerben és extrán ajánlott is elnézni oda, mivel nem csak simán meg lehet kóstolni, hanem mindezt nitrózva lehet! Nem is maradt már mit mondanom, csak bedobnom a jelenetet, ami nekem mindig eszembe jut erről a sörről. Ott tali!

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel