Main Area

Maggie - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Meggyes sour kveik
Szín vörös
ABV 4,6%
IBU 8
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

Ezzel még tartoztam neked, Maggie. Olyan sört szerettem volna alkotni, amit még te is megiszol, és azt mondtad, a meggyes az egyetlen, ami szóba jöhet. Az az igazság, hogy készítés közben a sör elcsábított tőled, már egyáltalán nem érdekelsz. És ha érdekelnél, akkor sem hagynék neked egy cseppet sem.

'17-es indulásunk után az első fesztiválokon meglepetésként ért minket az a jelenség, hogy sok érdeklődő jött hozzánk örömmel, mert még nem találkozott a Fehér Nyúllal, majd rögtön következett a „Meggyes van?” kérdés. Sokáig ellenálltunk, de a kérdés azóta is rendszeresen előkerül. Titokban azért minket is izgatott, hogyan lehetne igazán jó meggyes sört készíteni másfél évnyi fahordós érlelés nélkül. Ugyanis az fel sem merült bennünk, hogy a szokásos szirupos szörpöt készítsük el. A megvalósított koncepció végül egy sour lett, amit kveik élesztővel erjesztettünk jó magas hőmérsékleten, hogy még gyümölcsösebb legyen, és rengeteg meggyet adtunk hozzá még erjedés közben. Határozottan meggyes, de a legkevésbé sem szirupos, inkább savanykás, frissítő sör lett a végeredmény. Ahogy a poszt elején olvasható címkeszöveg is sugallja, nem hiszünk benne, hogy a meggyes sört csak csajok innák, sőt, alapvetően a női sörben nem hiszünk.

TESZT

Megjelenés: Szép vöröses szín, mint a legtöbb meggyes söré. A habja, ahogy jött úgy is távozott.

Illat: Alapvetően édeskés, minimálisan malátás, melyből a meggy nagyon jól érezhető egy kis gyümölcsös felhanggal. A háttérben előkerülnek a savanykásabb jegyek is.

Íz: Kellemesen savanyú, nem rántja össze az arcot. A meggyre jellemző ízek jól kidomborodnak a gyümölcsösséggel karöltve, ami a kveik élesztőnek köszönhető.

Összbenyomás: Már elég sok hazai kisüzemi főzde kínálatában elérhető valamilyen meggyes sör, de sosem baj az, ha vásárlóként még több tételből választhatunk, mert mindenki másképp készíti és mások a személyes preferenciák is. Külön öröm, hogy nem egy szirupos nedűt kaptunk a Fehér Nyúl új tételében. Ez a sör masszívan meggyes és savanykás, de pont annyira amennyire jól esik, édesség maximum az illatából érezhető. Keserűsége szinte nincs is és a savanyú mivolta miatt ez nem is hiányzik belőle. Nagy kedvelője vagyok a savanyú söröknek így nálam hozta azt a szintet, amit egy ilyen sörtől elvárok. Az édeskés meggyes sör kedvelőinek ez valószínűleg nem fog annyira bejönni, ezért sokkal inkább ajánlott azoknak, akik szeretik a sour kategóriát. Engem meggyőzött, a jelenlegi mezőnyben mondhatjuk egyedülállónak a kveik miatt és nyárra több, mint tökéletes lesz!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel