Main Area

Magic Always Comes With A Price. - TESZT

MONYO Brewing
Sörfajta Brut IPA
Szín Szalmasárga
ABV 6,3
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Fehér szőlős brut IPA.

Teszt

A Monyo nem szórakozott, mikor a Radical sorozatának újabb jelöltjét rakta össze, hiszen egyszerre 2 újdonsághullámot is meglovagolt vele. A Magic… ugyanis nem csak a főzde által folyamatosan csiszolt szőlő-árpa házasságot vitte tovább, de ezzel együtt elhozta az ország 3. brut IPA-ját. Az utóbbi pedig már csak azért is izgalmas, mert itthon nem csak a belföldi főzésű pezsgősen száraz sörökből van kevés, de a nemzetközi mezőny sem öntött még el minket ilyenekkel. Ezért, és a szőlő-szeretetem miatt sem hagyhattam hát ki.

A világos szalmasárga, apró habú ital kisvártatva a poharamba is került. Illatában savanykás szőlő és élesztő váltja egymást. Eddig izgalmas, gondoltam, majd rátértem a kortyra. Nos, itt még izgalmasabb lett a képlet: először egy masszív szénsavas felütéssel fogad a sör, majd beköszön a beígért pezsgő először szőlővel, majd vékonyodó, csontszáraz testtel, eztán pedig édeskés musttal. Már ez megérne egy „Wow”-t, de az ízek karneválja még nem ér véget itt – ráadásul sörrel teli szájjal nem szerencsés csodálkozni. Az egészen végigvonul ugyanis egy citromos savanyúság, ráadásul e mellé betársul 1-1 ponton egy kis fanyar ananász is, talán a legmeglepőbbnek ható, szörpből ismert bodzavirág kíséretében. Ezekhez persze kicsit „bontogatni” kell az ízeket, de aki dekódolja, mit érez, nagy élményben részesülhet.

Azt kell mondja, itt sem a tankönyv brutot kaptuk, de szerencsére a Magic… annál valami sokkal izgalmasabb lett. A varázslat ugyanis itt helytálló: ha akarod, pezsgős, száraz IPA, ha akarod szőlős-savanykás sör, ha pedig nyitott vagy a mágiára, felfedezhetsz benne olyan ízeket is, amik mindennek nevezhetőek, csak hétköznapinak nem. Engem elbűvölt a mutatvány!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel