Main Area

Magyar sörös akciók a Lidl polcain

A boltok polcain is egyre több sör közül lehet választani és a változatos sörkínálat tekintetében a Lidl eléggé előkelő helyen szerepel. Most is van pár tétel, amire megéri rápróbálni.

Elérkezett az a pillanat, amikor a Lidl-nek külön dedikált sörszakértője van, aki személyes ajánlást ír a sörökhöz. Azt majd egy külön cikkben fejtem ki, hogy mennyire autentikus egy autókat tesztelő hipszterre bízni a sörszakértést, már csak azért is mert volt szerencsém személyesen beszélni sörökről róla. Most viszont ne veszítsünk fókuszt, nézzük mit ad a Lidl a héten nekünk.

Az első ajánlott márka a kevéssé ismert Budapest márka. Rögtön három sörtípussal támadnak, egy Lagerrel, egy IPA-val és egy Meggyessel. Én kóstoltam még régebben a sörüket csapról és erről az akcióról csak az jut eszembe, hogy 4-500 forintot nem adnék ki érte, mert nagyjából annak a felét érik. Ennek ellenére lehet veszek egy szettet és adok nekik még egy esélyt. Vagy inkább leveszek egy Távoli Galaxist egy százas ráfizetéssel, mert azt is lehet kapni és hát abban nem nagyon lehet csalódni, még akkor sem, ha már nem ugyanaz az eufória tölti el a testünket, mint az évekkel ezelőtti első kóstoláskor.

 

A legolcsóbb választás a Lidl sajátmárkás sörhármasa, amiben 3 sörtípus (IPA, APA, Lager) van és darabját 259 forintért vesztegetik. Itt írtunk róluk, ennyi pénzért teljesen megadós tételek. Van még a Mad Scientist klasszikusa, a Mango Bay, amiért itt 599 forintot kell kiszurkolni, ami szintén elég baráti ár, 800 körüli áron szokott mozogni az ára máshol. A FIRST sörei is betörtek a Lidl-be, azok közül is a 3 alapdarab. Az IPAAPA és a Belgian Cherry van terítéken és darabjáért 499 forintot kell kiszurkolni. Ez megint csak elég jó áron van, bár a Mango Bay és a Távoli Galaxis plusz egy százasért nekem még mindig a nyerő.

 

Végül, de utolsó sorban jönnek a klasszikusok, visszatérők, külföldiek. Megint van belga sörös válogatáscsomag, ami még mindig ár-érték arányban világbajnok a maga 2499 forintjával. A benne rejlő tételeket tekintve, pedig még inkább: Gulden draak (10,5%), Gulden draak 9000 Quadruple (10,5%), Bornem dubbel (7,2%), Bornem tripel (9%), Piraat (10,5%), Piraat tripel hop (10,5%). Emellett említendő még a THE CRAFTY BREWING COMPANY két söre, ami egy ír stout és pale ale, bár 649-ért már a korábban említett magyar kínálatból is lehet választani valami finomságot. A teljes végére hagytam az ABBAYE DE VAUCLAIR belga sörfőzde Bier Imperiale sörét, ami véleményem szerint 699 forintért megéri azt is figyelembe véve, hogy 0,75-ös kiszerelésről beszélünk.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel