Main Area

Málna - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta Málnás Milkshake Pale Ale
Szín Sárgásrózsaszín
ABV 4,4
IBU No IBU
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A sör különlegessége, hogy nevét Szilágyi Tas kislányáról kapta, címkéjét pedig az alapító felesége rajzolta.

Teszt

Be kell vallanom, ez a sör már akkor belopta magát a szívembe, mikor még a palackot sem láttam sehol. Mert az tény, hogy kedvenc gyümölcsöm a málna, mint ahogy az is, hogy a Mad mostanra kiforrott Mango Bay-e brutálisan jól tud esni szinte bármikor, de ezek önmagukban csak pozitív előjelek voltak, semmi több. A Málna viszont több volt ennél, már ami a hátteret illeti: Szilágyi Tomi (a Mad Scientist alapítója és szószólója) kislánya ugyanis valahogy a főzdével együtt született, aki pedig otthon pörög a sörös eseményekben, könnyen ki tudja számolni, hogy most 2 éves. Mivel pedig a kislányt Málnának hívják, ez a milkshake pale ale bizony az ő söre, aminek címkéjén anyukája rajztehetségének hála ott is díszeleg. Szóval nem tehetek róla, ilyen sztorikon szoktak a szakállas sörpocakos hipsterek meghatódni.

Persze akármennyire is sok boldogságot kívánok a következő generációnak, egy sört azért még igyekszem tárgyilagosan értékelni. Itt azonban szerencsére nincs szükség a szakmai és az emocionális oldal szétválasztására: a sör ugyanis brutál jó. Picit bővebben: a szakszínekkel meghatározhatatlan, talán sárgás rózsaszín ital savanykás málna illatot tartogat nekünk, na meg egy durván krémes ízélményt, ami a gyümölcs cukrozatlan, sorbetesen savanyú ízével indít és egy shake lágyságával fejeződik be. Út közben néha van egy kis megingás az édes és savanyú oldal között, sőt a maláta test miatt az italban ott figyel a reggeli málnás crunchy müzli joghurttal is, de mindezen érdekességekkel a sör nagyon egyben van. Hogy mennyire? Kóstolótársam még a magokat is érezte benne, én pedig a képen látható málnafagyi-kehellyel is összekóstoltam a végén és szinte nem volt különbség. És ez most nem írói túlzás meg marketing-poénkodás. A Málna ennyire málna volt.

Az a helyzet, hogy ez megint egy olyan sör, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok, még olyanoknak is, akik nem bírják a „sör ízű sört”. Jellege miatt talán a melegebb időben csúszik jobban, mondjuk egy ebéd utáni desszertnek, de ha a srácok állandóvá teszik ezt a sört, én holtbiztos, hogy máskor is fogok belőle tolni 1-1 poharat.

 

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel