Main Area

Mango Margaret - TESZT

MONYO Brewing
Sörfajta Berliner Weisse
Szín Aranysárga
ABV 3,8%
IBU N/A
Kiszerelés 0,33 üveges

Sörfőzde leírása a sörről

Megérkezett a “Summer Series” névre keresztelt nyári sorozatunk harmadik és egyben záró tagja, egy szuper gyümölcsös és frissítő berliner weisse, a Mango Margaret. A receptet Vidó Márk sörfőzőnk álmodta meg. Az "alapsör" egy klasszikus Berliner Weisse (savanyított búzasör), amit a sorozat többi tagjához hasonlóan ismét rengeteg gyümölccsel dobtunk fel.

A 2000 liter sörbe közel 500kg mangó - és kalamansi* pürét adagoltunk több lépcsőben (*Ázsiában őshonos citrusféle). A Mango Margaret (3.8% vol.) megjelenésre zavaros, gyümölcslé-szerű, "juicy". Illatban a trópusi gyümölcsök, citrushéjak és a grapefruit dominál. Ízben citrusok, mangó és masszív kalamansi, fanyar és savanyú sör hosszú lecsengéssel, kicsit gabonás-kenyeres jelleggel. Az új nyári koktélod.

TESZT

Szomorúan konstatáltam, hogy a Summer Series sorozatot idén a Mango Margaret zárja. Igazából nem volt szerencsém mindegyik tételhez, mert a Raspberry Ralph kimaradt viszont a Strawberry Steve-et imádtam úgy ahogy van. Éppen emiatt hasonló elvárásokkal ültem le Mango Margaret mellé. Nézzük, hogy milyen lett a záró tétel!

Pohárba töltés után egy apró habréteg fogad minket, ami viszonylag gyorsan el is tűnik. Megjelenése valóban „juicy”, nekem narancsleves beütése volt. Az illata igazán különleges, jön a mangó, de nem dominál sokkal inkább előtérbe kerül egy más kifejezetten kellemes trópusokra repítő illat, amit csak a kalamansi okozhat. Ízben a korty elején kapunk egy kis mangót, majd a korty végén durran a kalamansi ami leginkább egy citromos, lime-os lecsengést hordoz magában. Berliner Weisse lévén nem maradhat el a szokásos fanyarság sem, ez mondhatni tökéletes lezárása a kortynak, kellemes, nem rándítja össze túlságosan az ember száját és tökéletesen passzol a citrusos ízvilághoz. A 3,8%-al igazán könnyű és jól iható nedű, gond nélkül belefér egy pár pohárkával így a nyár vége fele. Ajánlom azoknak, akik szeretik a: savanyút, citrusféléket, könnyen iható söröket. A teszt írásakor Untappd-en 3,78-on áll, ami elég beszédes.

Sajnálom, hogy ez volt a záró tétel, még szívesen kortyolgattam volna ezt a szériát. Reméljük jövőre hasonlóan jó tételekkel fog elárasztani minket a MONYO nyáron. Aki még nem próbálta ki az mindenképp tegye meg mielőtt kifutnak az utolsó palackok. A Strawberry Steve és Mango Margaret még elérhető üveges formában, illetve utóbbi még csapon is néhány helyen.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel