Main Area

Már a Pilsnernek is vannak nagykövetei

Tavaly jól megünnepeltük, hogy már lehet Pilsner Tankovnát kapni itthon. Ez egy folyamat első lépcsője volt, csütörtökön bejelentették a Pilsner nagyköveteket!

Idén két magyar Pilsner Urquell nagykövettel bővült a csapoló mesterek száma világszerte. Küldetésük, hogy a Plzeňben megszerzett tudásukat felhasználva mindig tökéletesen csapolt Pilsner Urquell kerüljön a korsókba Magyarországon is. 

Polgár István és Wendler Kristóf lettek a Pilsner Urquell magyar nagykövetei, akik hosszútávon Magyarország sörkultúráját szeretnék gazdagítani azzal, hogy továbbadják itthon a Plzeňben tanultakat.  „A minőség program lényege, hogy megtaláljuk azokat a vendéglátó egységeket Magyarországon, akik nyitottak a cseh sörtradíciók megismerésére, szeretnének hozzájárulni a magyar sörkultúra fejlődéséhez illetve elkötelezettek a Pilsner Urquell márka iránt. Mi, a két nagykövet segítségével minden lehetőséget megadunk ezeknek a helyeknek a fejlődésre. Átadjuk nekik a Plzeňi elméleti és gyakorlati tudást is, melynek köszönhetően a fogyasztó a lehető legmagasabb minőségű Pilsnert ihatja a korsójából.” – mondta el Szabados Gábor, a Pilsner Urquell márkamenedzsere.

Az este folyamán előkerült a habbal vagy hab nélkül kérdése is. „Több történtet is hallottunk azzal kapcsolatban, hogy Csehországban a fogyasztó visszaküldi a sörét, ha nincs rajta elég hab, hiszen tisztában vannak azzal, hogy annak kiemelt szerepe van a sör szénsavasságának megőrzésében a Na Dvakrát (Ropogós) csapolás esetében” – mesélte István miközben bemutatta a tradicionális csapolási módokat.

A társasági összejövetelek kedvelt csapolási módja Hladinka (Sima), amely egy simább és kevésbé szénsavas sört eredményez, egy korsó Mliko (Tej), azaz nedves hab meglepően édes íz élményt kínál. A tapasztalatok azt mutatják, hogy Magyarországon is egyelőre a leggyakoribb nemzetközi csapolás, a Na Dvakrát a legnépszerűbb, de a nagykövetek bíznak  benne, hogy a fogyasztók egyre sűrűbben próbálják majd ki a többi csapolási módot is.

Jelenleg az Anker'tben és az Ankerben lehet Tankovnát kérni.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel