Main Area

Már negyedszázada békésszentandrási

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Szent András Sörfőzde, aminek alkalmából újrafőzték a főzdével egyidős sörüket az Arany Korsót és bedíszdobozolták egy új sörrel együtt!

békésszentandrásit nem nagyon kell bemutatni senkinek, hiszen ha másról nem is ugrik be elsőre (erre elég kicsi az esély), de a szezonális söreikről biztosan. Főznek karácsonyi sörthúsvéti sört és nyári sört is. Most azonban más alkalom volt az apropója annak, hogy „újdonságokkal” álljanak a nagyérdemű elé, ugyanis 2018-ban ünneplik a 25. évfordulójukat, ezért visszatértek a kezdetekhez és egy negyed százados receptet főztek újra, ez lett az Arany Korsó '93. Mivel ők maximalisták (és a díszdobozba 2 sör fér el), ezért egy újdonsággal is meglepték a sörszeretőket, mégpedig egy német stílusú lager hidegkomlózott verzióját párosították hozzá, a Mutti-t.

Az Arany Korsó ’93 egy tradicionális lager, amely a huszonöt évvel ezelőtti recept felújított és a mai technológiával készült változata, míg a Mutti a német stílusú könnyű lager új értelmezése és egyben a főzde hidegkomlózott víziója is.

Érdemes most is a díszdobozra beruházni, hiszen még egy logózott poharat is mellékelnek hozzá.

 

A sörökről:

ARANY KORSÓ ’93

Tradicionális Lager

ABV: 4,9%

IBU: 21

EBC: 6

 

 

 

MUTTI

New Age Hoplager

ABV: 4.9%

IBU: 32

EBC: 14

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel