Main Area

Meggyes-mákos sörrel támad idén az Esthajnal

A karácsonyi sörök mindig kicsit megdobogtatják a sörgeekek szívét is, hiszen többnyire teljesen elborult ötleteket főznek le ilyenkor a főzdék. Szerencsére egy állandó és biztos pont ezek között a Szent András Esthajnal szériája, ami idén meggyes-mákos ízekkel hódít.

Így pár nappal December előtt már mindenki elgondolkozott, hogy milyen karácsonyi ajándékokat kell beszereznie, mi lesz a karácsonyi menü és mégis mit igyunk hozzá. Nálunk sörösöknél ez viszonylag egyszerű képlet, hiszen leveszünk a polcról valami RIS-t, esetleg már több éve érlelődő verziót is és felpattintjuk. Azonban ha éppen nincs otthon semmi bejglihez, mézeskalácshoz illő sörünk, akkor a főzdék (és a Beerheaven) segítségünkre siet, hiszen már a főzdék nagy része elő is állt a saját karácsonyi sörével. Az ünnepi sörök közül mindig kicsit kiemelkedik az immár 8. életévét betöltő Esthajnal sörsorozat!

 ITT A 2017-ES VERZIÓ BESZÁMOLÓJA 

ITT A 2018-AS VERZIÓ BESZÁMOLÓJA

ITT A 2019-ES VERZIÓ BESZÁMOLÓJA

ITT A 2020-AS VERZIÓ BESZÁMOLÓJA

A békésszentandrási Szent András Sörfőzde idén az ünnepek előtt egy különleges meggyesmákos balti porterrel jelentkezik, ami az Esthajnal szériát ugyanazon a balti porter vonalon tartja, amit tavaly is képviselt. Az Esthajnal-sorozatának nyolcadik darabja az Esthajnal ’21 egy magasabb alkoholtartalmú (7%) minden ízében meggyes, valódi gyümölccsel készült különlegesség, némi mákkal megbolondítva. A téli ünnepi édességek kísérője, de akár helyettesítője is lehet az Esthajnal ’21, ami idén nem csupán egy szemet gyönyörködtető karácsonyi sör, de díszdobozban a tökéletes ajándék is, ugyanis a dizájndíjas csomagolásba a sörtípushoz illő Ritzenhoff Cristal tulipánpohár is bekerült, ami már önmagában is egy elegáns ajándék.

SZEREZD BE A DÍSZDOBOZOS ESTHAJNAL '21-ET

De mégis mit tud a sör?!?!? Palackbontás után illatra klasszik balti porter feelingje van az embernek, még se a mák, se a meggy nem tolja magát az arcba. Viszont az első korty… Na az ami beteszi a kaput és meghozza a kedved, hogy felbonts még egy üveggel! A mák a kortyban is éppen csak jelen van, a meggy fanyarsága az, ami elviszi a sört. Pont annyira kellemes, amennyire még nem zavaró. A 12% meggy sűrítmény pont az a határ, ami ezek szerint még működik. A Szent Andrástól megszokott harmónia jellemző a sörre, se alkohol, se adalékok, se egy ízjegy sem lóg ki úgy igazán. Kicsit tényleg olyan érzés, hogy egy mákos bejglihez tökéletes kiegészítés!

Az idei Esthajnal is egy iskolapéldája, hogy mégis mit érdemes karácsonyi sörnek készíteni, lassan már tényleg ez lesz az örök állandó karácsonykor, ha már havazásra nem lehet számítani.

MEGJÖTT A KEDVED HOZZÁ? ITT SZEREZHETED BE!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel