Main Area

Midlife Chris - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta BA Milk Stout
Szín fekete
ABV 7%
IBU N/A
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

Sötét, földes jegyek. Durván keserűcsokis, közben meglepő módon nem túl édes. Masszív test, ami nem nehezedik, ellenben selymes kortyérzettel itatja magát. Ahogy melegszik, egyre törökmogyorósabb. Mindig talál benne valamit az ember, amitől egyre jobban tetszik. Talán Barrel Project-ként kellett volna prezentálni? Nem biztos, de egy kört megért ez a gondolat is. Talán több, mint egy évet kellett volna szavidőnek adni? Lehet, de a mogyoró miatt végül nem tettük meg. Mindenesetre bátran rakjatok el belőle legalább egy dobozzal jövőre is. (Mi is így teszünk.)

TESZT

Mad Scientist jelenleg elég jól áll a fekete sörkínálatban, New York Mocaccino, Chocolate Muerto és CCP-770 mellett megjelent a Midlife Chris. Ez a sör nem éppen az egyszerűségéről vall, hiszen ez egy 3 különböző rumoshordóban érlelt porter és mogyorós milk stout blendje - más szóval – keveréke, mégis könnyen fogyasztható. De ne szaladjunk ennyire előre.

Kitöltve pohárba szép éjfekete sört kapunk gyönyörű barna habbal, illatban pedig leginkább a hordó dominál. Egy sűrű sör fogadja a szomjazó torkot, de egyáltalán nem tömény és édes, dacára annak, hogy hordóérlelt stout-ról van szó. Finoman és kellemesen lehet érezni a rumoshordós, földes, keserűcsokis ízjegyeket, a korty lecsengésekor pedig előbukkan a mogyoró. Nincsen túltolva a mogyoró, ne egy folyékony Snickers-re számítson a sör „sommelier”. Viszont ahogy melegszik a sör, egyre jobban előtérbe kerül a mogyoró.

A stout rajongóknak egyértelműen be fog ez a sör jönni, de bátram ajánlom azoknak is, akik óckodnak a tömény, nehéz hordós söröktől, hiszen ez egy visszafogott, de annál inkább finom sör.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel