Main Area

Mindhack-TESZT

FIRST The Craft Beer Co.
Sörfajta American IPA
Szín baracksárga
ABV 7,4 %
IBU 55
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Kapaszkodj meg a füleidben, hiszen itt van Minden Agyak Eldobója, a fantasztikus IPA-iról elhíresült két főzde, a FIRST és a Brew Your Mind közös szüleménye, a Mindhack! Bőségesen megszórt Mosaic és Azacca komlók meresztik a szemeket már az első illatoktól, hogy a ködösnek hagyott szűretlen, szeparálatlan IPA-t kóstolók elégedett csettintéssel nyugtázhassák: ezek a srácok most együtt is megcsinálták!

TESZT

„Amerikai IPA: A történelmi angol stílus amerikai változata, amerikai összetevőkkel és amerikai gondolkodással főzve

Angol IPA: Azért főzték, hogy kibírja az utat Angliából Indiába. A szélsőséges hőmérséklet és a tenger hullámzása erősen leerjesztett sört adott a megérkezéskor. Az angol pale ale-ek az India Pale Ale-ből származnak.”

Megjelenés: Átláthatatlanul opálos baracksárga szín, mely abszolút egy rostos gyümölcslére hajaz néhány NEIPA-t ezzel jól megszégyenítve. Pohárba töltés után a habja nem illan el azonnal, aprószemű, közepesen tartós.

Illat: Erőteljes komlóillat jellemzi. Trópusi gyümölcsös és citrusosság az előtérben, mellette barack és mangóra emlékeztető jegyek. A háttérben kissé fűszeres, gyantás, fenyős.

Íz: A komlót harapni lehet a sörben. Kellően testes, közepesen keserű és enyhén szénsavas. A komló illatjegyei ízben is jól visszaköszönnek. A citrusosság inkább a háttérbe szorul és helyette előtérbe kerülnek a fűszeresebb, gyantásabb, keserűbb jegyek.

Összbenyomás: Ha felmerül a First vagy Brew Your Mind, akkor gyanítom mindenkinek valamilyen IPA jut először eszébe. Ez jól is van így, hiszen mindkét főzde kiváló IPA-kat tett és folyamatosan tesz le az asztalra a műfaj kedvelőinek legnagyobb örömére. Kifejezetten örülök ennek a kollabnak és remélem lesz folytatása is. Szerintem egy nagyon patent tétel lett a végeredmény, ahol minden kellemes összhangban van. Igazából nem tudok, de nem is akarok belekötni. IPA kedvelőknek ez egy kötelező darab és érdemes sietni, mert már nagyon limitáltan elérhető. Csapjatok le rá amíg lehet!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel