Main Area

Miss Gentryside - TESZT

Yeast Side Brewery
Sörfajta Coconut & Passionfruit Milkshake New England Ipa
Szín hazy
ABV 6 %
IBU -
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Krémes, zabpelyhes maláta alap Sabroval hidegkomlózva, maracuja gyümölcssel, laktózzal és kókusszal bolondítva.

TESZT

„Ez a modern stílus az Egyesült Államok New England régiójából származik. A “The Alchemist” főzde Heady Topper nevű sörét tartják a stílus első példájának, ami számtalan későbbi értelmezést inspirált, melyek népszerűsége a 2010-es évek első felében egyre nőtt. A sörfőzők folyamatosan fejlesztik, alakítják a stílust, úgy, hogy a stílus egyre kevésbé keserű irányba halad, lényegében az „IPA” fogalom megcsúfolásáig.”

Megjelenés: Igazi NEIPA-s külcsín, látszik, hogy sűrű és mellé kellően hazy. Habja közepesen tartós.

Illat: A maracuja dominál a legjobban, mellette megjelennek gyümölcsös komlós jegyek is de ezek inkább háttérbe szorulnak. A kókusz csak minimálisan érezhető ki belőle.

Íz: Kortyérzete krémes, kissé savanykás, enyhén keserű. Az illata visszaköszön az ízében is, nagyon maracujás, közepesen komlósan gyümölcsös és a kókusz szinte elveszik.

Összbenyomás: Ezt a sört először tavaly kóstoltam frissen, amikor debütált. Akkor az volt a gondolatom, hogy ez egy nagyon megosztó tétel lesz, mert durván keveredett a maracuja és a kókusz és el sem tudtam dönteni elsőre, hogy ízlik-e vagy sem. Azóta néhányszor ittam már ilyet, igazából megkedveltem. Nem tudom, hogy a recept megváltozott-e azóta, de nekem most teljesen mást mutat. Valahogy jobban lekerekedett és inkább a maracuja viszi a hátán az egészet, kókuszos jegyeket keveset találtam. Nem is bánom, mert így egy igazi maracujás, gyümölcsös jegyekkel teletűzdelt sör a végeredmény, ami itatja magát. Ajánlott kategória!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel