Main Area

Strawberry Steve - TESZT

MONYO Brewing
Sörfajta Gose
Szín N/A
ABV 4,1%
IBU N/A
Kiszerelés 0,33 üveges

Sörfőzde leírása a sörről

A 2000 liter sörbe két lépcsőben összesen 400l eperlé, illetve 80kg eperpüré került, amit egy kis lime-mal bolondítottunk meg. A végeredmény szerintünk egy nagyon fanyar, kerek és balanszos sör lett, amiben minden kis extra összetevő kiérezhető.

TESZT

Megérkezett a MONYO újabb savanyú söre, mely a Summer Series nyári sorozatuk második tagja, a Strawberry Steve. Ez egy brutál gyümölcsös és frissítő gose típusú sör, melybe tettek koriandermagot, himalája sót, epret és lime-ot.

„Jó, jó – mondhatná a laikus – de hogy kerül bele só, meg mi is az a gose?” A gose egy tradicionális német sós-korianderes savanyú búzasör, mely az 1800-as évektől ismert, és Goslar városából származik. Ezen a területen rengeteg kősóbánya volt, aminek köszönhetően a víznek magas volt a sótartalma, és a sörfőzéshez is ezt a vizet használták. Az idő haladtával el lett felejtve ez a sörtípus, de mint a legtöbb régi stílust, ezt is az amerikai kraft főzdék fedezték fel újra, és indították el újraértelmezett verzióban világ körüli útra.

A legtöbb esetben gyümölcsöt is szoktak hozzáadni ehhez a típushoz, a MONYO is így tett. Sokunknak felderenghet gyerekkorunkból az a mondás a szüleinktől, vagy nagyszüleinktől, „egyél sok gyümölcsöt, abban van a vitamin!”. Vidó Márknak, a MONYO sörfőzőjének biztos sokat mondhatták, ugyanis a 2000 liter sörhöz nem csak 80 kg eperpürét tett, hanem 400 liter eperlé is került a sörbe! Az eperkoktél mellé került még egy kis lime is, csak hogy tökéletes legyen a nyári íz, és valóban tökéletes lett! Illatban és ízben is nagyon „jön” az eper, kellemesen savanyú, könnyed sör. Alkoholban sem erős, 4,1%-os, így nem csak a nyári estéken lehet belőle több pohárral meginni, hanem napközben is.

Összegezve ez a sör nagyon könnyed, nagyon frissítő, a gyümölcs és a savanyúság nagyon szépen egyensúlyban van, mondhatni, nagyon „kerek”. Bátran ajánlom a sört nem kedvelőknek, a hölgyeknek és a sör kedvelőknek is, egy szóval: mindnekinek!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel