Main Area

Morning Wood - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta Dupla Weizenbock
Szín Arany-rézvörös
ABV 7,8
IBU No IBU
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Tölgyfa hordóban érlelt dupla weizenbock.

 

Teszt

Kicsit nehéz helyzetben vagyok most. Mikor ugyanis ezt a bevezetőt írom, általában felidézem, milyen volt az első benyomásom a sörről, mikor még az illat, az íz és a kortyérzet nem volt sehol, csak egy Facebook poszt alapján nyáladzhattam a címkére vagy a koncepcióra. Milyen volt, mikor megjelent Szilágyi Tamás a raklapokon és arról mesélt, lesz most egy tölgyfával érlelt weizenbock, amiben jönni fog a banán meg a kókusz. Milyen volt, mikor kikerült a Funk Soul Brother stílusában készült, álmos Groot-os címke. Ne ezeket most nehéz elfogultság nélkül megtennem, mert a Morning Wood baromi jó lett. 

Ugorjuk is át a kötelező köröket, a narancsbarna színt és a habot. Jöjjön az illat, az az enyhén füstös, de leginkább friss fabútorra emlékeztető illat, a hordódongák illata. Persze a fahordós fehérborra nem csak ez emlékeztet, az ízben is ez dominál, na meg a banán. Ez az egyszerű kombináció pedig egy olyan új, elegáns, ünnepi mégis jól iható sört eredményez, amihez hasonlót még nem kóstoltam. Ott van persze a kókusz meg a vanília egy kis gyantával, citrussal, de ez csak finomhangolás. A hordó enyhe füstössége és a weizenbock banánossága elkápráztat. 

Őszintén nem tudok olyan célcsoportot mondani, akinek ne ajánlanám a Woodot: én minimum egy tucat emberrel kóstoltam már együtt, sörössel és nem sörössel egyaránt. Kivétel nélkül mindegyiküknél ott szerepelt az este legnagyobb élményei között. Mindegyiküknél, így nálam is. 

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel