Main Area

Mosaholic - TESZT

SIMA Brewing
Sörfajta TDH Kveik NEIPA
Szín baracksárga
ABV 6,6%
IBU 35
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

Sörfőzőnk, Rudi kedvenc komlójának legjobb arcát szerette volna megmutatni nektek ebben a juicy New England IPA-ban. A whirlpoolban és a tripla hidegkomlózás során hozzáadott brutális mennyiségű komló eredménye egy ízletes, juicy, ködös frissítő, amit már-már harapni lehet. A Mosaic komló trópusi gyümölcsös, grapefruitos, barackos íze mellett a földes ízjegyek is megjelennek, melyeknek a Kveik élesztő gyönyörűen teret enged.

TESZT

Megjelenés: Barackos, dzsúszos, mint egy Sió baracklé. Vastag, tartós krémes habja van a sörnek.

Illat: Illatban is „jön” a brutális mennyiségű komlónak az aromája, erőteljes gyümölcsös illata van, leginkább a barackot éreztem ki.

Íz: Ahogy illatban, úgy ízben is megjelenik az erőteljes gyümölcsös íz, és itt is a barackot éreztem ki leginkább. A Kveik élesztőnek köszönhetően van egy nagyon enyhe savanykás íze, de pont ez emeli ki ennyire jól a Mosaic komló aromáját. A korty vége egy kicsit száraz lett, ez gyanítom a Kveik élesztő miatt van.

Összbenyomás: Ez egy kiváló sör lett. Hiába kapott tripla hidegkomlózást, azaz nagy mennyiségű komlót, egyáltalán nem lett édes, gejl ízű. Ez köszönhető a remek Mosaic komlónak, illetve a Kveik élesztőnek. Egy kellően keserű, de közben gyümölcsös, barackos ízzel rendelkező sör, mely kellemes, frissítő, krémes kortyérzettel rendelkezik. Hiába olvasni a nevében, hogy „TDH”, meg „Kveik”, illetve „NEIPA”, és csak legyintenénk, „na megint egy újabb divatos, furcsa nevű, minden hülyeséget bele sör”, hál’ istennek, nem erről van szó. A maga stílusában egy konzervatív sör, de pont ezért lett ennyire jó.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel