Main Area

Most vásárolj be sörből

A nagyobb áruházláncok egyre jobban nyomják a sörös témát és akciókat, most éppen a Spar van sörön, de elég durván.

Többnyire a Lidl és a Spar dobálja egymás között a labdát, hogy melyikük tol durvább sörös akciókat és ezen a héten egyértelműen a Spar nyerte meg ezt a harcot. Még azt sem mondhatjuk, hogy éppenhogy, hanem nagyjából utcahosszal! Az Intersparokban az alábbiakkal csábítanak.

Kezdésnek a MONYO Brewing sörei vannak említve és jóárasítva, hiszen egy Dead Rabbit mindig jól jön, ha van otthon. Nekem éppenséggel az egyik kedvenc dupla IPA-m. Mellette még van Flying RabbitAmerican Beauty és Black Mamba tőlük, mind egységesen 699-ért.

A talán legkedvencebb búzasöröm, a Kronenbourg Blanc is akciózva van, 279-ért lehet hozzájutni a 0,33-as üveghez.

Aztán jönnek a Fullers sörei, amik többnyire nem szerepelnek a bevásárlólistámon, mert a minőséghez képest túl vannak árazva, de ez most talán nem igaz, mert elég spéci cuccokkal lepik el az üzleteket, amiket tudtommal máshol nem lehet beszerezni itthon. A Fullers Past sorozat egy régi receptet kelt mindig életre, egy 1000-est bőven megér, mert nem nagyon fogod máshol megkóstolni. Itt nem áll meg a sor, ugyanis díszdobozos kiadások is terítéken vannak, névlegesen egy Imperial IPA, Imperial Stout és egy Vintage Ale. Mindegyik egyedinek és különlegesnek ígérkezik a főzde szortimentjét tekintve. Talán a Vintage Ale az, ami a leginkább megmozgatja a fantáziámat, ami elviekben az elmúlt év legjobb komlóit és malátáit tartalmazza.

Lesznek még más szempontból különleges sörök is. Például a különlegesnek számító Iron Maiden sörök, a Trooper és a Light Brigade. A Light Brigade nekem is új, még nem volt hozzá szerencsém (hazai példa zenekaros sörre például a MONYO és a Quimby söre volt). Mindkettő 799-ért.

Lehet még gigakiszerelésben Hobgoblin vörös sört venni, nevezzük nevén, hordóban, 5 literes kiszerelésben. Ha leosztjuk korsóra az árát, akkor elég baráti a végeredmény és hát a sütögetős, bográcsozós szezonban egy buli kedvenc lehet!

És egy elég erős cseh vonallal zárjuk a sort. A Konrad világos sörét 219-es áron vesztegetik, ami világbajnok ár, ha azt nézzük, hogy a hazai mainstream sörök is többe kerülnek ennél, viszont ez egy cseh klasszikus és remélhetőleg a dobozban sem meglepetés van, hanem az ami rá van írva. Aztán pedig jönnek a Primator sörök. Antonin, ami tudtommal az „alapsör”, egy világos sör. Ezzel érdemes kezdeni a Primator kóstolást. Aztán pedig ott van a nyolcas pakk, amiben például Antonin is van 2 üveggel, Dark lager, 2 Premium lager és a 11-es hidegkomlós verzióból 2 üveg társaságában. Bár a 2999 talán kicsit sok érte, mert ha nem mindegyik sörtípus áll közel a szívünkhöz, akkor pénzkidobás, hiszen nem fogyasztjuk el mindet. Én például a Dark lagerért nem vagyok oda, úgyhogy az nálam alapból is felejtős lenne.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel