Main Area

Nebula - TESZT

SIMA Brewing
Sörfajta New Zealand Hazy Pale Ale
Szín baracksárga
ABV 5,7%
IBU 33
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

Legújabb sörünket az Új-Zélandról is látható sarki fény és a lélegzetelállító táj szépsége ihlette. A Nebulához kizárólag különleges új-zélandi komlókat használtunk: A Waimea, Motueka és Kohatu komlók egyedülálló ízvilágot kölcsönöznek ennek a gyönyörű, szalmasárga sörnek, kiegyensúlyozott, de határozott keserűség mellett. Ködös, mint a csillagköd, íze pedig a zöldellő tájat és természet gazdagságát tükrözi fenyős, füves, citrusos jegyeivel.

TESZT

Megjelenés: Nem hiába szerepel a nevében a hazy jelző, egy igazi zavaros, dzsúszos baracklére hasonlító kinézete van. Kitöltéskor vastag habbal rendelkezik, mely később eltűnik, de tartósan mindig ott maradt 1 centis réteg.

Illat: Nagyon intenzív fűszeres, komlós illata van, de leginkább eper illatot lehet érezni.

Íz: Határozott füves, földes ízjegyei vannak, e mellé társul egy masszív keserűség is, melyet hosszan, a korty után is érezni. Fiatal volt még a sör, így hihetetlenül friss volt, mely nagyon jól párosult a füves, földes ízjegyekkel.

Összbenyomás: Üdítően finom volt a sok citrusos, gyümölcsös, már-már gejl amerikai komlós IPA-k, NEIPA-k után egy ilyen merően más ízű sör. Ezt a különleges füves, földes ízjegyet az új-zélandi komlóknak köszönheti. Itthon ritkaságnak számítanak az új-zélandi komlók, hiszen nehezen lehet beszerezni őket, így nagyon ajánlom mindenkinek ezt a sört. Véleményem szerint megosztó lesz, hiszen sokaknak újdonságnak fog hatni a Waimea, Motueka és a Kohatu komlóknak a karakteres, határozott füves, földes, keserű ízjegyei. Akik szeretik keserű ízvilágot, számukra egyértelműen be fog jönni. Akár el is süthetném azt a közhelyet, hogy sör ízű sör, de hát mit nevezünk sör íznek? Ez már egy merően más téma…

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel