Main Area

Need For More Speedo - TESZT

Ugar Sörfőzde
Sörfajta Gose
Szín mandarin
ABV 4,5 %
IBU -
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Az Ugar Puszta Superheroes sorozat a vidéki életvitel azon jellegzetes alakjainak állít palackozott emléket, akik valamennyi kistelepülésen jelen vannak, sajátos tevékenységükkel határozva meg az adott lakókörnyezet napi rutinját.
 
Szaftos grapefruit délről, cascara Costa Ricáról egy magyar farmról, és kávé Etiópiából.
Hirtelen jött, nem is szólt előre, csak megérkezett a Panama-csatorna túloldaláról, majd a reptéren taxiba vágta magát.
Bizony, a Speedo családban még idén is előkerült egy rég elfeledett nagybácsi, aki bár elég savanyú, magával hozta a nyarat!

TESZT

Megjelenés: Pohárba töltve egy sűrű, erősen opálos mandarinszínű sör tárul elénk. Nagyszemű, kellemes habréteggel indít de a tartóssága enyhe, így hamar teljesen távozik is az ital tetejéről. 

Illat: Komplex illatvilággal rendelkezik. A savanya abszolút előtérben van de a többi komponens is jól érezhető. A kávé, cascara (kávégyümölcs húsa) és grapefruit jól keverednek, van az egésznek egy pont kellemes keserűsége.

Íz: A korty eleje kicsit édeskés, majd a végére érkezik egy enyhe savanya. A korty lezárásában először a kávé kerekedik ki, utána pedig felbukkan a grapefruit. Ez utóbbi inkább kesernyésséget ad hozzá, mintsem savanyút de az összhangra nem lehet panasz. Minden kiválóan kiérezhető belőle.

Összbenyomás: Nem egy hardcore savanyú, de ezzel nincs is semmi probléma. Talán ennek a sörnek nem is hiányzik, hogy savanyúbb legyen annál, mint ami. A kávés grapefruitos lezárás nagyon passzol hozzá és ellensúlyozza a kezdeti édesebb ízvilágot. A kísérletezőknek, ismerkedőknek nagyon ajánlom, mert szépen kijönnek belőle az ízjegyek. Remélem nyárra is lesz belőle, mert ezzel a 4,5% alkoholfokkal a nagy melegben igazi frissitő lehet. 

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel