Main Area

Negyedszer önti el a sör a Gellértet

Az Indoor Sörfesztivált már szerintem nem kell bemutatni a sört kedvelő népnek, hiszen 2015 óta minden évben korlátlan sörkóstolással kényeztetik az embereket a Gellértben. Február 15-17 között újra beveszik a szállodát, mondjuk a részleteket!

4 évvel ezelőtt még csak egy formálódó koncepció volt a beltéri sörfesztivál ötlete, de mint a mellékelt ábra mutatja annyira működött a dolog a Serfőzőéknek, hogy azóta minden évben megrendezik a Gellértben. Ez az egyetlen olyan sörfesztivál, ahol ráadásul nem is egyesével kell megvenni a sört, hanem konkrétan megveszed a belépőt és korlátlan sörfogyasztással találod szembe magad egész este! (nyilván van még a BPBW is, ami ilyen koncepcióval működik, de az kicsit másról szól)

Jegyvásárlás

A sörfőzdék listáját elnézve nagyjából ugyanazok a visszatérő kiállítók lesznek, akik az évek alatt már állandó szereplői a sörfesztnek. Mindenki meg fogja találna a kedvére való sört, mivel a hazai kisüzemi felhozatal mellett lesznek külföldi sörök is dögivel. A külföldi vonalról annyit, hogy itt azért leginkább a cseh vonal fogja uralni a terepet. FONTOS, hogy idén is korlátlan sörkóstolás lesz, nem pedig korlátlan vedelés, hiszen annak csúnya vége lenne. Ezt elkerülendő nem is pohár söröket csapolnak, hanem kóstolóadagokat, amik 1-2 dl mennyiséget jelentenek. Így lehetőségünk van több sört is végigkóstolni a sörfeszten.

A magyar sörfőzdék az alábbiak lesznek:

972 Brewpub 

Beertok

Bigfoot

Etyeki Sörmanufaktúra

Fehér Nyúl

FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE

Hajnali Sörfőzők

Hara’Punk Brewing

Karl Microbrewery

Kőszegi sör

Mókos sörház

Ninka Project

Rizmajer Sörfőzde

Sörművek

Sörműves Kezek

Sümegi Sörfőzde

Uradalmi Sörmanufaktúra

Yeast Side

Zip’s

 

A külföldi sörfőzdék képviseletében pedig:

Cerna Hora
Holba
Litovel
Mazák
Permon
Affligem
Erdinger
Gallica
Guinness
Mort Subite

Ha már Gellért, akkor megadják a módját és nem csak inni, hanem enni is lehet majd. Mindkét nap lesznek sörvacsorák, amit Lutz Lajos (Pierrot, Head Chef) és Vona Róbert (Gellért Söröző, Chef) álmodtak meg és főztek ki. Természtesen a sörvacsora minden fogásához párosítottak sört is, hogy tuti legyen a sörgasztró feeling. Ha az estéket inkább csak a söröknek szentelnétek, akkor vasárnap tolhattok egy sörbrunchot, hogy a gasztró tuti ne maradjon ki a sörfesztről. Itt korlátlan étel- és italfogyasztásra lehet számítani, ami elég jól hangzik, főleg a menüt elnézve!

SÖRVACSORA RÉSZLETEK

SÖRBRUNCH RÉSZLETEK

Gasztró kiállítók:

Gellért Sör-büfé
Concordia Bell Őrvidéki kézműves sajtok
Krak’n Town
Terra Tuffola szarvasgomba specialitások
Gemenci szarvaskolbász és libatepertő
Tifi’s Snack

Idén is lesznek kiegészítő programok, amik Katona Csaba nevéhez fűződnek. Szolgál majd kultúrtörténeti adalékokkal, illetve tart sörivó versenyeket. A Monarchia fürdőéletéről, illetve 1919 elején budapesti eseményeiről tudhatunk meg tőle érdekesebbnél érdekesebb hol izgalmas, hol pajzán, hol meglepő részleteket.

Érdemes rákészülni a sörfesztre, mert több mint 100 féle sört végigkóstolni fizikális képtelenség, úgyhogy javasolt összeállítani a kóstoló listát. Egyelőre még csak a kiállítók listája ismert azonban, mint mindig, idén is jövünk majd a sörajánlóval és a sörlistával, ami friss és ropogós lesz, hiszen közvetlenül a főzdéket kérdezzük meg a választékról!

Addig is alább látjátok a részleteket, vegyétek meg minél előbb a jegyeteket, mert tuti teltház lesz!

Jegyvásárlás

Nyitvatartás

2019. február 15. péntek 16:00 – 24:00

2019. február 16. szombat 16:00 – 24:00

2019. február 17. vasárnap 12:00 – 15:00 (Sörbrunch)

Belépőjegyek

Elővételes napijegy: 5.490 Ft

Helyszíni napijegy: 6.490 Ft

A belépő az alábbiakat tartalmazza:

1 fő részére egynapos belépés a sörfesztre

1 db logózott söröskorsó

+ természetesen a lényeg, korlátlan sörkóstolás!

Jegyvásárlás

Gasztró események

Sörvacsora

Időpont: 2019. február 15. 19:00 ÉS 2019. február 16. 19:00

Belépő: 9.990 Ft (tartalmazza a napijegyet is)

Sörbrunch

Időpont: 2019. február 17. vasárnap 12:00 – 15:00

Belépő: 9.400 Ft

További infókért nézzetek el az esemény weboldalára!

Vagy a legfrissebb infókért nézzétek meg a FB eseményt!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel