Main Area

Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro

Kerület VIII. kerület
Cím 1088 Budapest, Rákóczi út 29.
Típus Magyar és nemzetközi
Konyha Igen
Sportközvetítés Nem
Terasz Igen
Elvitelre Igen
http://nekedcsakdezso.hu/ [email protected] 06 20 316 0931 Facebook oldal

A Rákóczi út egyhangú és már kicsit a múltra hajazó összképét megbontva a Selfie Grill Bar helyén nyitotta újra kapuit, tehát csak egy utcányit kellett odébb vinni a világító cégért. A megszokott családias hangulatú kocsmát felváltotta az ipari feeling, ami több dologban is megnyilvánult. A befogadóképesség legalább megduplázódott, de inkább megtriplázódott, több mint 100 fő fér el kényelmesen a helyen. A költözéssel egyébként egy nagyon nagy trükköt is végrehajtottak, ugyanis a bulinegyed körüli huzavona őket már nem fogja érinteni, ugyanis már nem a hetedik kerületbe tartoznak, hanem a nyolcba.

Bekerült a névbe az, hogy Brewpub, ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy nem csak inni lehet a sört az egységben, hanem főzni is! Mondanom sem kell, hogy ez mennyire egyedi koncepció, összesen 7, egyenként 150 literes főzőüst került be a helyre, amik a tervek szerint nem is fognak sokáig pihenni. Szintén nagy ugrás, hogy 32 (!) sör van egyszerre csapon, így a csapfoglalás fogalma új értelmet nyer, konkrétan az a kihívás, hogy legyen olyan sörfőzde, aki egymaga lefoglalja mind a 32 csapot. A Mad Scientistnek szilveszterkor 24 csapot sikerült lefoglalnia egy teljes pályás letámadással… Van még a Horizontnak egy külön tankja is a helyen, amibe mindig hoznak valami friss finomságot.

A belső kialakításban mindenki megtalálja a magának valót, mert van kanapés, chillezős rész, ugyanúgy mint „beülök pár sörre” rész. Ezek mellett még van egy kurva jó bottleshop részleg is, ami még nem üzemel, de már most is elég faszán néz ki. Nem csak magyar, hanem külföldi sörök is kaphatóak lesznek. Van még egy különterem is, ami később készül csak el, 30-40 főre méretezve tökéletes privát rendezvényekre.

A nagyon hiányolt konyha kérdést is megoldották, így már nem  szomszédba kell átmenni, ha megéhezik az ember a sörök mellett. A menü egyelőre nekem túlságosan fine dining, de nyilván ezt embere válogatja. Legrosszabb esetben rá tudok menni a tatárra (nyilván ez sem egyszerűen csak egy tatár beefsteak) vagy a burgerre, bár ez is angus marhából van, hiszen nem szarral gurítunk. Vannak levesek, előételek és desszertek is, de ha 32 sör van csapon, akkor a sörkoriknál több kinek kell?

Árban semmi extra, gyakorlatilag hozza a mindenhol tapasztalható sörárakat. A mértékegység tekintetében 2 és 4 deci közül választhatunk. A kajáknál viszont az árazás is elég fine dining lett, nyilván azért mert nem mirelit sültkrumplit szolgálnak fel.

Összességében remek lett az új Dezső, a 32 féle csapolt sör egyedülálló (az Élesztőben is „csak” 26 csap van), jól néz ki a belső tér, nem egymás seggében kell ülni, a bottleshopra még kíváncsi leszek, ha végre megnyit. Az egyetlen szívfájdalmam az étlap, mert nehezen tudom összeegyeztetni a sörökkel a kajákat, meg hát a fine dining nem az én világom. Nyilván ha a kajákhoz odaírnák, hogy melyik sört ajánlják hozzá, akkor már más lenne a leányzó fekvése, hiszen a sörgasztró már elég megszokott dolog. 

Fotók: Mudri László

Kapható sörök

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel