Main Area

New York Mocaccino - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta Milk Stout
Szín Fekete
ABV 6,6
IBU No IBU
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Csokoládéval, kávával és madagaszkári vaníliával készült milk stout. Az Alpha sorozatban még mint Hipster Santa szerepelt, de a kísérleti főzetek közül elsőként lett az alapkínálat része.

Teszt 

Sörös berkekben mostanra csak az nem hallott a Mad Scientist Alpha batch sorozatáról, aki egy folyami kavics alatt tengette mindennapjait. A széria gyakorlatilag hetente bővül valami újjal és ütőssel, azt pedig még mindig nem sikerült elérni a srácoknak, hogy rossz sörre kerüljön az alfa logó. Ezek a főzetek persze alapvetően egyszeri mutatványok: a sör vagy valami olyan dolgot igényel, amit nem lehet megismételi (évjáratos friss komló) vagy túl extrém (mentás New England) vagy csak nem lenne gazdaságos. De azért néha ezeket a buktatókat is sikerül kikerülni. Így tett a decemberben megjelent Hipster Santa is, ami egy egyszerű csokis-vaníliás-kávés milk stoutként látta meg a téli napvilágot. A főzetre ráharapott a nép, a Mad pedig osztott-szorzott és az alfák közül először a Santát visszahozta az állandó sörök közé. Mivel viszont valahogy nekik sem tetszett az a marketing-öngyilkosság, amit a télapós dolgok forgalmazása jelentene az év 11 hónapjában, a milk stout új nevet kapott. És bumm, így lett a New York Mocaccino. 

Persze az új névhez új címke is jár, ami a filmeseknek a Metropolist, a gamereknek meg a Bioshockot juttatja eszébe. Az üveg beltartalma viszont maradt stabilan fekete, tej csoki és vanília illatot árasztó sűrű ital. Ízében először a csoki jön, majd ez lefut és a stafétát a kávé veszi át. A korty lágy és hosszan kitart, mint egy jóféle cappuccino és ehhez mérten nincs is túlflancolva. Mindenesetre mindent kifogás nélkül teljesít, amit vállalt.

Ez se az a leterhelő-agyalós stout, inkább a mindennapok nyugis kapucíneréhez hasonlítanám, annak viszont kiváló. 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel