Main Area

Nightside - TESZT

Yeast Side Brewery
Sörfajta Stout
Szín Fekete
ABV 6,5
IBU 25
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Kakaóval és mentával készült stout.

A sör története: "Az extrém ízek kedvelőinek igazi csemege. A cefrézés során hozzáadott kakaó illetve az aromakomlókkal együtt adagolt szárított menta fúziója igazán vad ízeket és illatokat kölcsönöz ennek az amúgy is karakteres stoutnak."

Teszt

Már készülő félben van a Yeast Side-dal foglalkozó „Új nevek a palackon” cikk, így első kézből állíthatom, hogy a főzde annyi ötletet akar még megvalósítani, hogy csak a fejünket kapkodjuk majd. Ennek a kreativitás özönnek az egyik terméke a folyékony After Eight hangulatot árasztó Nightside is, egy csokis-mentás stout. 

Ez a sör újfent nem árul zsákba macskát. A fekete ital illanó habja alól ugyanis olyan intenzitással tódul ki a mentás csoki illata, hogy fel sem kell emelned a poharat, hogy érezd. Ízében is fenntartja ezt a sorrendet: először a menta támad, majd a hozzáadott kakaó csokissága bújik elő, aztán a stout sörös jegyei veszik át a terepet, míg végül megkapjuk az úgyszintén mentás lezárást és az ezzel járó friss leheletet. A gyógyteás jellegű, néha kicsit csípősebb és savanykásabb ízeket is magával hozó mentával tehát nem finomkodtak, de nem is kellett. 

Aki ugyanis mentás stoutot vesz, az valószínűleg azt is akar kapni. Ez a sör pedig valóban hozza a nyolc után fogyasztandó csoki ízeit. Akinek ez a desszert bejön, a sört is imádni fogja.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel