Main Area

Nyitnak a teraszok, végre újra csapolt sört szürcsölhetünk a kedvenc kocsmánk teraszán!

A kormány bejelentése szerint a beoltottsági szint elérte azt a határt, amivel fokozatosan újra lehet nyitni, kezdve ezt a kocsmák teraszával. Nézzük is meg mit fog ez eredményezni a májnagyobbodáson kívül!

Gyakorlatilag lélegzet-visszafojtva figyeljük hónapok óta, hogy mikor nyithatnak újra a kocsmák, meddig kell még kitartania a vendéglátásnak. Most végre eljött a pillanat, amikor kicsit fellégezhetünk, ugyanis szombattól újra megnyithatják a teraszokat a kocsmák és a jó idővel kombinálva orbitális utcabál hangulat várható!

Mivel nem titkoltan a Beerstro vált a törzshelyünkké a tavalyi nyitás óta (a miértekről ebben a cikkben olvashattok), ezért fel is tettem pár kérdést Kiss Tibornak (akit többnyire mindenki csak Eddie-ként ismer), a Beerstro üzletvezetőjének az elmúlt 6 hónapról és hogy egyáltalán lehet-e még asztalt foglalni náluk a hétvégére!

Hogyan éltétek meg az elmúlt 6 hónapot?

Nagyon nehéz hat hónapon vagyunk túl. Leginkább azért, mert a novemberi záráskor a legpesszimistább gondolatunk is a márciusi nyitást valószínűsítette. Azonban amikor a harmadik hullám érkezett, úgy éreztük, hogy ennek soha nem lesz vége. Egyetlen cél lebegett a szemünk előtt, azon túl, hogy túléljünk, az pedig az, hogy minden kollégánkat tartsuk meg és közösen legyünk túl ezeken a pokoli hónapokon.

Fehér Benjámin, a Beerstro konyhaművésze azzal egészítette ezt ki, hogy: Próbáltuk hasznosan eltölteni az időt, rengeteg ötletelés és kreatív munka folyt leginkább a konyhában. Volt időnk rá, ebben az egyben az elmúlt hónapokban biztosan nem szenvedtünk hiányt. A steakvonalban nem is jött olyan rosszul, hiszen elhatároztuk, hogy nyitáskor egy igazán ütős steakkínálatot helyezünk az étlapra, ehhez pedig a megfelelő minőségi alapanyagokat kerestük, ez pedig időbe telt, sokat kísérleteztünk, de úgy tűnik, megtaláltuk. Konyhatechnológiánkat is magasabb szintre emeltük. Ezek mind pozitív hozadékai a mögöttünk álló hónapoknak. (a konyha és a menü változásairól egyébként az Instagram profilján találtok nyálcsorgató képeket)

Mennyire jött be a kiszállítás?

Ha nem lett volna kiszállítás, akkor a kollégáinkat nem tudtuk volna megtartani és megkockáztatom, hogy a vendégeink is egy idő után elfelejthették volna a helyet. Sokan számítottak ránk és most nem csak a kollégákról beszélünk, hanem a törzsvendégeinkről is, akikek hálával tartozunk, hiszen a rendeléseikkel megerősítették, hogy van értelme csinálnunk.

Menetközben a saját házhozszállítást is elindítottuk, és magunk is beálltunk kiszállítani. Ez is egy új megtapasztalás volt, más "pálya", de jó érzés volt, amikor például egy törzsvendég nyitott ajtót és megörültünk egymásnak.

Mindez szép és jó, mondhatjuk azt is hogy sikeresen vizsgáztunk újratervezésből, de megjegyeznénk, hogy koránt sem a profitért dolgoztunk, inkább azért, hogy a veszteségeinket minimalizáljuk és hogy maga a hely, a Beerstro megmaradjon.

Mit vártok a teraszok megnyitásától? Már most lefoglalták az összes helyet?

Az asztalfoglalást elindítottuk, a helyek hamarosan betelnek. Jól kell gazdálkodnunk a hellyel, körülbelül 80 vendéget tudunk megfelelő távolságot megtartva leültetni a kibővített teraszunkon.

Van több törzsvendég csapatunk, akik a saját "Beerstro" csoportjukban beszélik meg, hogy mikor és hányan érkeznek. Ők jelen pillanatban annyian vannak, hogy nincs annyi szék a teraszon. Mindent megteszünk azért, hogy aki jönni fog, leülhessen, ugyanakkor a biztonságos távolságra is figyelünk. Hosszú távon is bizakodóak vagyunk. Szerintünk az emberek ki vannak éhezve, a szociális életük beszűkült és bezsúfolódott egymás lakásaiba és az utcákra. Persze nem mondjuk azt, hogy egy házibuli nem jó, vagy otthon vacsorázni kettesben nem romantikus, de kiülni egy teraszra vagy beülni egy étterembe hat hónapnyi bezártság után, szerintünk mindenkinek nagy vágya már. Mi magunk is epekedünk azért, hogy vendégek is lehessünk, nem csak vendéglátók.

A fenti sorokból szerintem mindenkinek lejött, hogy kellett már ez a kis nyitás is a vendéglátásnak, mint egy falat kenyér. De nyugodt szívvel jelenthetem ki, hogy nekünk is nagyon kellett már, hogy újra kocsmatöltelékek lehessünk. A hétvégén több hely is hatalmas érdeklődésre számít, csekkoljátok a kedvenc kocsmátok csatornáit az infókért, valószínűleg már ma este kirakják a “megtelt!” táblákat a hétvégi asztalfoglalás tekintetében.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel