Main Area

Nyúlon Innen '18 - TESZT, KIFUTOTT

Szent András Sörfőzde
Sörfajta Vörös ale
Szín Rézvörös
ABV 5,6
IBU 46
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A Szent András Sörfőzde húsvéti párosának tagja, az ünnepre főzött, szezonális vörös ale.

Teszt

Szent András Sörfőzde tavaly indította útnak a karácsonyi Esthajnal sörükhöz hasonló koncepcióval működő, húsvét alkalmából megjelenő Nyúlon Innen–Nyúlon Túl sorozatát. A lényeg itt egyszerűen annyi, hogy minden évben más és más jellegű ital kapja meg ezt a címet. Így lehet, hogy míg 2017 nyulai a jázminos, valamint a selim borsos-babéros vörös IPA kategóriába estek, az idei tapsifülesek a kevésbé komlós vörös ale mezőnyben indultak. További érdekesség, hogy most az Innen nem kapott extra fűszert (bár a Fűszerész logója rajta is ott virít), a Túl pedig testvére alapját a gasztroceleb tonkababbal megbolondító változata. De ennyi elég is a háttérből, nézzük, mi bújik a fűben.

A nyúl közelebbi oldala rézvörös színnel fogad és karamelles-malátás-vajas illatot áraszt, igaz, elég visszafogottan. Íz tekintetében is jellemző a jól érthető-jól iható világ, hiszen itt is a malátás édesség és a grillázs dominál, na meg egy masszív jelleg, amit leginkább picit fűszeresként tudnék leírni. Húsvéti sör esetében külön plusz, hogy eszembe juttatja a sörrel locsolgatott sült sonkát.

A Nyúlon Innen tehát a páros egyszerűbb és könnyebben befogadható fele. Ezt bátran odanyomhatod annak a kezébe is, aki csak a bolti barna sörökig merészkedett el.

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel