Main Area

Nyúlsör reloaded, avagy tudom mit iszol idén húsvétkor

Tavaly jött ki a Békésszentandrási sörfőzde az újabb tematikus sörével, amit a húsvét ihletett meg. Nézzük mi van a Nyúlon innen és a Nyúlon túl! 

2017 után újra limitált kiadású húsvéti sörökkel jelentkezik a Szent András Sörfőzde. A Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl 2018-ban letisztult, közérthető verzióban, a Fűszerésszel együttműködésben egy valódi afrodiziákumnak számító alapanyaggal készültek el.

A Nyúlon Innen idén egy tradicionális vörös ale, míg a Nyúlon Túlba tonkabab is került pluszban. Magyarországon ilyen típusú sör még nem készült, amiben tonkabab is lett volna, így igazi különlegességnek számít.

Kóstolás után az jön le, hogy a vörös ale egy igazi ivósör, lehet belőle bőven iszogatni az este folyamán, már amennyire egy 5,6%-os sörnél ez lehetséges. A tonkababos variáció viszont már egy kicsit más tészta, mert bár az ABV nem változik, azonban brutálisan markáns lett a sör a plusz fűszer hozzáadása végett. Ebből egy esti iszogatás folyamán max kettőt lehet meginni és azt is max úgy, hogy a kettő között valami lagert gurít le az ember, hogy helyre jöjjenek az ízlelőbimbók. Egyébként nem tudtam mire számítsak a tonkababtól, de nagyon finom, karakteres lett a sör tőle. Ez például remekül elférne a húsvéti menü mellett.

A tonkababról egyébként ezt lehet tudni:

Őshonos termőterületein, Dél-Amerikában különösen nagy becsben tartják. A legendák szerint nem csak gyógyító, de varázserővel is bír. Úgy tartják, ha az ember tonkababot szorongatva suttogja el kívánságait, azok biztosan valóra válnak. A tonkababot Dél-Amerika számos területén használják: többszöri forrázást, áztatást követően gyógynövényekkel elegyített teát készítenek belőle, amelynek vágyfokozó, bódító, depresszió-ellenes, sőt immunerősítő hatást is tulajdonítanak. Ízeiben, illatában a vaníliát, a keserű mandulát, a fahéjat és a szegfűszeget egyaránt idézi.

A békésszentandrási banda híres arról, hogy nem csak az alapdarabokra figyel, hanem évről évre kijön tematikus sörökkel is, mint például a Vári Nővérek summer pale ale-je vagy a karácsonyi Esthajnal.

 

Megveszem a díszdobozt

 

A sörökről:

NYÚLON INNEN

RED Ale

ABV: 5.6%

IBU: 46

EBC: 72

Különleges összetevők: Red X és Caragold maláták, Simcoe, és Huell Melon komlók.

NYÚLON TÚL

RED Ale

ABV: 5.6%

IBU: 46

EBC: 72

Különleges összetevők: Red X és Caragold maláták, Simcoe, és Kohatu komlók. A Fűszerésszel együttműködve pedig megbolondítottuk némi tonkababbal is.

Nyerj Nyúlon Innen-Nyúlon Túl sörcsomagot a húsvéti menühöz!!

Kinek az együttműködésével került a tonkabab a sörbe?


Elolvastam és elfogadom a játékszabályzatot!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel