Main Area

Oatcake Juice - TESZT

Hopfanatic Brewery
Sörfajta IPA
Szín Aranysárga
ABV 6
IBU 60
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A Project Series 4. tagja, egy 40%-ban zabpehellyel és simcoe komlóval főzött IPA.

Teszt

Bevallom, nem tudtam, mit várjak a Projekt széria legújabb darabjától, hiszen minden elemmel találkoztam már, csak nem így. Zabot mostanában divat a sörbe pakolni, hogy krémes legyen, de IPA-ban 40%-kal még nem volt dolgom, a simcoe pedig lassan a kezdő sörfőzők első kipróbált komlójává lép elő, de valahogy mégsem mindenki használja ki a benne rejlő potenciált. És akkor még nem is beszéltem arról, hogy kezeli ezeket az alapanyagokat a Hopfanatic, ami mögött már ott sorakozik megannyi eltalált sör, de könnyen kísértésbe esnek a komló-orgia lehetőségétől. Össze tud ez állni egy nagy egésszé úgy, hogy valami új és jó is kifőjön belőle?

Össze. A sör már önmagában elég izgalmas: halványsárga, sűrű és erősen matt, trópusi gyümölcsökkel készített süti illatával. Itt már leesik, mire gondolt a sörfőző, amikor összeeresztette a simcoe-t a zabbal. Íze ennek ellenére inkább savanykás, a kortyot a zab viszi végig, a komló mintegy töltelékként köszön be az ízhullám közepén a maga trópusi-fűszeres jellegével. Röviden: itt is jön a trópusi zabsüti, méghozzá kellemesen, lágyan és hosszan.

Számomra messze ez lett a Projektek közül a legsikeresebb, hiszen egyrészt sikerült hagyományos eszközökkel valami teljesen újat mutatni, másrészt pedig maga a főzet is nagyon ott van a szeren. A sör nem vállalja túl magát, de az alapanyagok alapján elvárható ízt gyönyörűen hozza. Arra viszont érdemes felkészülni, hogy ennek élvezetéhez kicsit zárójelbe kell tenni a klasszikus IPA definíciót és élvezni az új ízeket.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel