Main Area

Onthology - TESZT

Reketye
Sörfajta Dupla IPA
Szín hazy
ABV 7,5 %
IBU -
Kiszerelés 0,44l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Dupla ipák ugyan minek, kérdezik sokan, de milyen jó, hogy van lehetőség kérdezni. A választ hordozza ez a dupla ipa: magasabb alkoholfokkal bíró, a Topáz komlónak köszönhetően izgalmas, füves gyantás jegyeket mutat – erős testtel. Bicepszei dagadnak, komlói határozottak, látványa grandiózus.

Teszt

„Amerikai kézműves sör innováció, mely a 90-es évek közepétől jött divatba, hogy kielégítse a komlórajongó közönség egyre intenzívebb ízek iránti igényét. Az igazi elterjedése a 2000-es évekre tehető, és további IPA ötletek megvalósításának nyitott utat.”

Megjelenés: Kifejezetten opálos NEIPA-ra jellemző ködös megjelenéssel rendelkezik. Habtartóssága rendkívül erős, percek elteltével még mindig elegánsan tartja magát.

Illat: Igazi IPA-hoz méltó illat. A topaz komló maximálisan tud érvényesülni benne. A trópusi gyümölcsök, fás, fenyős és gyantás illatjegyek jellemzik leginkább.

Íz: Kortyérzete krémes, az illatban megjelenő jegyek az ízben is kiteljesednek. A trópusi gyümölcsös jegyek itt rendesen a háttérbe szorulnak és előtérbe kerülnek a gyantás jegyek. A korty eleje enyhén édesen indul, de ez szinte azonnal átcsap egy fenyős szájat összeragasztó gyantás ízvilágba. A korty lezárása kellemesen keserű.

Összbenyomás: Mindent összevetve ez egy korrekt DIPA lett. Az alkohol nem bántó és kellemes kortyolni is a krémességének köszönhetően. A gyantás ízvilágot kifejezetten kedvelem, részemről ez plusz pont és emiatt nekem nagyon átjött ez a tétel. Hideg estéken is jól esik és szerintem nyáron sem okoz nagy fejfájást. Nem is szaporítom tovább a szót, abszolút ajánlott kóstolásra!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel