Main Area

Pár millió korsó sör fogy majd az Oktoberfesten

Szeptember 21 és október 6 között megint egy sörös vidámpark fogja meghatározni München mindennapjait, amit ellepnek majd a turisták! Igen, megint eljött az Oktoberfest ideje!

Évről-évre több millió liter sört fogyasztanak el a Münchenbe látogató sörisszák két hét leforgása alatt és láthatóan sosem fárad el a fesztivál népszerűsége!

Minden évben emelkedik egy kicsit a sör literenkénti ára a sörfesztiválon, most sincsen ez másként. Nem óriási összegekkel emelnek az árakon, de szép lassan elérik újra a 2001-es év árait, ami a legmagasabb volt a fesztivál fennálllásának történelmében. Idén 10,8-11,8 euró között van a sörök átlagára, ami 1 lliter sörre vetítve 4000 forint környéki árat jelent.

Összesen 6 müncheni sörfőzde szállítja a kifejezetten a fesztiválra főzött söreit.

Augustiner

Hacker-Pschorr

Hofbräu

Löwenbräu

Paulaner

Spaten

Az Oktoberfestet legelőször 1810-ben rendezték meg, de most mégis csak a 185. alkalomnál tart a fesztivál, ahelyett, hogy már 208-nál járna a számláló. Ennek az az oka, hogy több év is volt, amikor kimaradt a rendezvény, például a leghosszabb kihagyás a második világháború után volt, amikor 9 évig nem volt ezen a néven sörfesztivál. Összesen 24 alkalommal maradt el a sörfeszt.

A legtöbb sört a 100. évfordulóján fogyasztották el a látogatók, szám szerint 12.000 hektolitert! A legtöbb látogató pedig 1985-ben volt a sörfeszten, amikor a 175. évfordulóját ünnepelte a sörfeszt, de a már említett kihagyott évek miatt ez valójában csak a 151. alkalom volt. Több mint 7 millió ember fordult meg ekkor a sörfesztiválon!

 

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel