Main Area

Pilot Series #5 - Juicy IPA - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta IPA
Szín Sárga
ABV 6,3
IBU 50
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A Horizont Pilot sorozatának 5. darabja, egy selymes IPA

 

Teszt

A Horizont Pilot sorozata töretlen lendülettel robog tovább, viszont a két legutóbbi, extrémebb sör, a kávés IPA és a chilis porter után kicsit újfent a hagyományosabb ízek rajongóinak kedvez egy „Juicy IPA”-val. Bár én inkább a végleteket keresem egy limitált szériás sörben, azért reményekkel teli vettem ki a palackot a hűtőből. 

Palack pisszen, kupak repül a matt sötét arany ital pedig folyik a pohárba magával sodorva egy masszív, édes, trópusi gyümölcsös illatot  némi malátássággal. Pohár fel, szájhoz, korty. Kis keserűség a korty elején és legvégén. Közötte masszív trópusi gyümölcslé. A lecsengésben enyhe maláta. A bejelentésnél ígért simaságban nincs hiba: a korty krémes, édeskés és teli gyümölccsel. Teljesen egyértelmű, hogy van benne anyag, bár a korty kicsit hamarabb lecseng, mint az első napi csapolt változatnál.

Kaptunk tehát egy populárisabb, kevésbé őrült desszertsört a könnyebb fajtából, ami leginkább a gyümölcsmániásokat kényezteti el. Ezen felül a főzet ideális „kapusörnek” is, mert ezt még azok is elszopogatják, akik nincsenek oda a komlókeserűért. Érdemes azonban sietni, mert az ilyen ízgazdag IPA-k gyorsabban vesztenek a frissességükből, mint az átlag. 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel