Main Area

Pilot Series #6 - Tripla New England Inspired IPA - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta Tripla IPA
Szín Világos sárga, opálos
ABV 10,5
IBU 74
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A Horizont Pilot sorozatának 6. darabja, egy tripla NEIPA.

 

Teszt

A Horizont Pilot sorozata a 6. etapban ért el oda, hogy már nem tudom fejből sorba rakni az előző főzeteket. Az 5-ös Juicy IPA még rémlik, volt itt kávés és chilis történet is, de hogy melyiket mikor kaptuk, az már összefolyik. Egy dolog viszont még dereng: a sorozatban eddig nem volt igazán gyenge sör. Na, hát a 6. kiadás sem ígérkezik épp gyengének, és most nem csak a 10 fölötti alkoholra gondolok. A New England jelzőt ugyanis már lassan megszokom, de a belgákat lassan beérő számozás, a tripla IPA mellett még nem sokat láttam. Extrém a kicsike, annyi szent. 

Persze a külcsín nem erről árulkodik: arany szín, áttetsző, csinos hab, csak a szokásos. A móka az illatnál kezdődik igazán, mikor az arcodba zúdul az amerikai komlók minden ereje. Az ízben is ez a jellemző, a sör szeneslapátnyi komlójából egy fikarcnyi keserűség sem lóg ki, ami akad, az is a masszív testbe simul. Az ízeket a kellemes trópusi és virágos jelleg uralja, majd az első komlósokkot felváltja az égetett cukros maláta, végül az alkohol melengető jellege, ami percekig a nyelveden marad. Ez a sör úgy masszív, hogy nincs stoutokhoz hasonló rád telepedő ízvilága. Édes, de nem gejl, nem felejt el IPA maradni és az ízek is teljes harmóniában váltják egymást. Egy szóval egy igen merész és igen sikeres kísérlet. 

Ez a sör egyszerre aperitif és desszert, gyümölcsös IPA és testes kortyolgatós sör, na meg a Pilot széria legjobban sikerült darabja. Aki teheti, próbálja ki!

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel