Main Area

Pilot Series #7 - Coconut Stout - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta Stout
Szín Fekete
ABV 7,2
IBU 20
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A Horizont Pilot sorozatának 7. tagja, egy kókuszreszelékkel készült stout.

Teszt

Nem volt egyszerű dolga a Horizontnak megugrani azt a lécet, amit a Pilot széria előző tagja körülbelül a 10. emelet magasságába pakolt fel. A számozás szerint 6. tripla New England IPA ugyanis a sörös alap eszköztárából hozott ki valami teljesen újat, közérthetőt és persze baromi jót. Szerencsére a Horizont nem ragadtatta el magát és nem indult el a licit a 4x-5x-10x-20x IPA irányába, inkább egy desszertet dobott össze a kókuszkocka és a Bounty szelet után szabadon.

 

Tegyük tisztába a tényeket: a #7 egy pörkölt kókuszreszelékkel készült, csokis jellegű stout, és mint ilyen, ha működik a sör, pont azt adja, ami a címkére rá van írva: egy folyékony kókuszos csokit. Szerintem azzal sem lepek meg senkit, hogy a sör a Horizont rutinjához hűen működik. Ez viszont azt jelentené, hogy a teszt hátralevő részében csak a nyilvánvalót pofozgatom? Korán sem. Hiszen hála a hűtőm „nem stoutra beállított” hőmérsékletének, ezen a sörön tankönyvi példaszerűen sikerült megfigyelni, mennyit jelent a helyes hőfok.

 

Hűtőhidegen kitöltve a sötét italban enyhe csokis illatot fedezhet fel, aki nagyon igyekszik. Ízét is inkább a kakaóbab uralja, a korty végén megvillan a kókusz, de ott sem magabiztosan. A korty azért még hidegen is telt és krémes, de a sör itt még nem az igazi. Pár perc melengetés után aztán a helyzet drasztikusan megváltozik. Illatában ekkor már ömlik a frissen sült kókuszkocka, itt a csoki már háttérbe is szorul. Ízben viszont ezen a hőfokon tökéletes a harmónia: jön a csoki, jön a kókusz, és jön az alkohol is. Utóbbi picit talán túlzottan, de közel sem annyira, hogy elrontsa a desszertsör élményét.


Röviden: a 7. kísérlet is sikerrel zárult, lehet nassolni a folyékony desszertet, amíg a készlet tart.

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel