Main Area

Playground NEIPA (Sabro, Azacca, kókuszreszelék) - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta New England IPA
Szín Hazy
ABV 7,4%
IBU 30
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

Ködös, krémes, illatbomba, egészen különleges ízkombinációkkal. A Sabro komló kókuszos, trópusi gyümölcsös jegyeit valódi kókuszreszelékkel valamint a trópusi illatjegyekben gazdag Azacca komlóval kereszteztük, aminek a végeredménye egy igazán illatos, egyedi illatélmény, amit csak ízjegyei tudnak felülmúlni. 7,4% alkoholtartalmával egy könnyen iható mégis tartalmas sört kaptunk, aminek minden kortya emlékezetes marad.

TESZT

Pár hónapja megjelent egy új fajta amerikai komló, mely Sabro névre hallgat, és nyugaton rögtön nagy sikere lett, így a Horizont sem akart kimaradni az új trendből, úgyhogy a Playground sörsorozatuk legújabb tagja is ezt használja!

A Sabro komló sikere abban rejlik, hogy a megszokott trópusi gyümölcsös ízjegyek mellett kókuszos és tejszínes jegyei is vannak, ami nagyon jól passzol egy IPA-hoz, vagy egy NEIPA-hoz. Idehaza volt már Sabro komlóval készült sör a Mad Scientist által, és biztos vagyok abban, hogy a többi főzde is hamarosan elkészül a saját verziójával. A Horizont viszont már el is készült vele! A Sour Series mellett egy másik sorozatot is elindítottak, mely Playground névre hallgat. Ez a sorozat is a Sour Serieshez hasonlóan a Pilot Seriesből nőtte ki magát. A sorozat harmadik söre egy New England stílusú IPA, melybe tettek még Azacca komlót a Sabro mellett, illetve kókuszreszeléket, hogy még inkább kiemeljék a kókuszos ízjegyeket. A sör balling foka 19, az IBU-ja 30, az alkoholfoka 7,4%, ami még nem számít túl erősnek, így minden adott ahhoz, hogy ez egy kiváló sör legyen!

De sajnos nem így lett. Illatra nem intenzív, már már semleges, de ezzel nem is lenne gond. Belekortyolva a kókuszos-tejszínes ízbomba helyett egy fűszeres, szúros és alkoholos íz fogadott. A pluszban hozzáadott kókuszreszelék ízét egyáltalán nem éreztem, a korty végén pedig kilógott az alkohol. Egy meleg nyári koraestén ittam bográcsozás mellé, de sajnos nehezen csúszott a sör.

Horizont alap szortimentben lévő sörei mind tökéletesek, a Sour Series és a Playground eddigi sörei is kiválóak voltak, sajnos ez a sör kevésbé sikerült jól. Ezzel semmi baj nincsen, elő szokott az ilyen fordulni és a fogyasztói visszajelzésekből tudnak javítani.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel