Main Area

Pop My Plum - TESZT

Reketye
Sörfajta Berliner Weisse
Szín szalmasárga
ABV 6%
IBU N/A
Kiszerelés Doboz - 0,44 l

Sörfőzde leírása a sörről

Az megvan, amikor a puha, naptól átforrósodott sötétlila szilva édes leve csorog a szád szélén, és soha nem akarod, hogy vége legyen a nyárnak? Akár erre gondolsz, akár arra, milyen nagy szerencse a 6%- os, fanyar berliner weisse birtoklása – neked már biztosan jó lesz.

TESZT

Megjelenés: A szilva színe kékes-lila, a sörnek mégsem ilyen színe van. Sárgás színe van, mint egy IPA-nak, minimális habbal, ami hamar el is illan. De ez nem hiba, az ilyen stílusra ez a jellemző.

Illat: Leginkább a sajttortát vélem felfedezni az illatában, mást nem.

Íz: Édeskés, de nem édes. Édeskés, de nem tömény. Határozottan „jön” a fahéj és a sajttortás ízjegy. A szilva eléggé a háttérbe lett szorítva, gyakorlatilag nem éreztem. Tonkabab is van a sörben, szintén nem éreztem ki a sörből. Egyértelműen a fahéj dominál a sajttorta (laktóz) íz mellett. Viszont se nem fanyar, se nem savanyú a sör. Pedig egy savanyú sörről van szó…

Összbenyomás: Felemásak az érzéseim. Ha savanyú sörként iszom, akkor hatalmas csalódás a sör, mert köze nincs a savanyúhoz. Viszont, ha desszertsörként iszom, akkor tökéletes. Egyensúlyban vannak az ízek, édeskés ízvilággal rendelkezik, de egyáltalán nem gejl, egyáltalán nem tömény. Itatja magát a sör.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel