Main Area

Programajánló - 2017. december 04-10

Úgy látszik, idén mindenki a jók listájára került az öreg fehér szakállúnál, mert a Mikulás elhalmozta ezt a hetet sörpremierekkel.

 

Budapest

 

2017. december 1.-14. – MerryFuckin' Christmas - The End of dry November!

A Hopaholic-os srácok brutálisan leszámolnak a száraz novemberrel. Az Akácfa utcában kikiáltották a szabadságot és ennek (na meg a karácsonyi szezonnak) alkalmából csapra is verték a legbrutálisabb ünnepi Mikkeller söreiket. Mivel pedig ők nem tették meg, rám hárul a kötelesség, hogy elsüssem a szezon legrosszabb szóviccét: idén a Mikkulás hozza az ajándékot a tisztára mosott korsókba.

Időpont: 17:00

Helyszín: Hopaholic - in hop we trust, 1072 Budapest, Akácfa u. 38.

 

 

2017. december 1.-24. – Fordított adventi naptár - Mad Scientist gyűjtés az Élesztőben

Ha hírekről van szó, a MadScientist ritkán fogalmaz komolyan, most mégis egy ilyen esemény szervezésébe vágtak bele az élesztő csapatával együtt. Az utóbbi helyen ugyanis kihelyeztek egy fordított adventi naptárat, ahova a Wesley Óvoda hátrányos helyzetű gyermekeinek várják az adományt játék, könyv, ruha vagy tartós élelmiszer formájában. Az ajándékért cserébe egy pohár Duke of Budapest is jár, de a legjobb mégis az, hogy feldobhattuk valakinek a karácsonyát.

Helyszín: Élesztőház, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.

 

 

2017. december 5. - Radical Sörpremier a Kuzin Barban

Aki rendes olvasója a honlapnak, már láthatta ezt az eseményt közeledni, de a biztonság kedvéért ismételjük át, mit tartogat a hét első sörpremierje. A Monyo úgy gondolta, az új arculathoz új limitált széria is dukál, belevágott tehát a Radical sorozatba 2 maratoni hosszúságú névvel megáldott sörrel. CoalMinersNeverTorture Pink Donkeys egy mentás-málnás grisettet takar, míg a kissé furán csengő MyDirty Beer HarassedMeToo egy mozaik-cascade-chinook NEIPA lesz. Mindkettő meglepő, mindkettő fura: mindkettő érdekes lesz.

Időpont: 19:00

Helyszín: KUZIN Bar, 1074 Budapest, Dohány u. 7.

 

 

2017. december 6. - Mikulás napi Sörjóga

Aki készülne nekikeseredni, hogy egy több száz éves pocakos fickó is simán mászik tetőre meg kéményekbe, míg ő egy cipőkötéshez sem elég hajlékony, annak a Krak’nban a helye. Újra támad ugyanis a jóga sörrel. Rénszarvas szánnal érkezni ér.

Ára: 3000 Ft

Időpont: 20:00

Helyszín: Krak’nTown, 1085 Budapest, József krt. 31/A.

 

 

2017. december 6. – Santa Claus Is Coming To Polyhistor

Mint azt a Mikulás is tudja, a Polyhistorba csak jó gyerekek járnak. Azért pedig, hogy biztosan ott találja őket az öreg, a Pub társasága Mikulás-bulit szervez tele meglepetésekkel. Meg nem erősített forrásaim szerint ezek egyike az lesz, hogy a sokadik sör után a „Last Christmas” című sláger kellemesnek, sőt újszerűnek tűnik majd. Bár ekkora csodákat talán ne várjunk.

Helyszín: Polyhistor Pub, 1077 Budapest, Izabella u. 37.

 

 

2017. december 6. – Hrabal söröző 5. "születésnap"

December 6. nem csak a Télapóról szól, egy másik 100 éves embert is ünnepelnek, pontosabban a hozzá köthető helyet. 5 éves lett ugyanis a Hrabal cseh söröző. Hogy ez számunkra mit jelent, e sorok írásakor még homály fedi, de erős a gyanúm, hogy köze van a cseh sörhöz.

Helyszín: Hrabal Söröző, 1088 Budapest, Rákóczi u. 11.

 

 

2017. december 6. – Félegyházi Stout sörbemutató!

Bár a „van zsákodban minden jó” éneklésekor könnyű elfelejteni, de a mindenbe beletartozik az oatmealstout premier is. Mikulás bácsi persze elnézi ezt nekünk és átnyújtja ajándékát mindenkinek a Bäder új söre, a Félegyházi Stout képében. A premierre pedig érdemes fénysebességgel jönni, mivel az első 30 látogatót nem csak a Télapó, de a sörfőzők is meglepik egy teli pohárral.

Időpont: 18:00

Helyszín: Lumen Kávézó, 1085 Budapest, Horánszky u. 5.

 

 

2017. december 6. – Mikulás meglepetés a Beregben

A Mikulás szorgos ember, de az összes melót ő sem bírja egyedül. Megkérte hát kollégáját a (Fehér) Nyulat, hogy segítsen meglepni a Bereg vendégeit.

Időpont: 15:00

Helyszín: Bereg Embassy, 1015 Budapest, Batthyány u. 49/B

 

 

2017. december 7. – Pilot Series #3: Habanero Porter
A Horizont limitált szériája eddig csak New Englandeket vonultatott fel. Eddig, hiszen az igazán ütős Russian Imperialjuk mellé még egy klasszikus barnát raknak le elénk ezúttal a Pilot széria keretein belül. Azért pedig, hogy ne fázzunk, a porterükbe most egy jó adag Chilion habanero is került, így biztosítva a lélekmelengetést. A nagy hidegben melegen ajánlott!

Időpont: 19:00

Helyszín: Élesztőház, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.

 

 

2017. december 7. – Fehér Nyúl dupla premier! RIS & BW

Alig köszönt le a Télapó, máris átvette a helyét a nyúl. Esetünkben a Fehér Nyúl, aki duplán lep meg minden sörrajongót. A 2 meglepi sör már április óta készül és június vége óta érik, csak azért hogy most mindenki megcsodálhassa a Polyhistorban. Egyikük egy igen brutálisan jóra sikerült Russian Imperial Stout, míg társa egy amerikai komlós Barley Wine, így a belső fűtésre sem lesz panasz.

Helyszín: Polyhistor Pub, 1077 Budapest, Izabella u. 37.

 

 

2017. december 10. – Sör Szeminárium - előadások és kóstolók – Russian Imperial Stout

A Fehér Nyúl megint csak szorgos hetet zár le a szokásos vasárnapi szemináriumán. Ahelyett azonban, hogy leeresztene, inkább bekeményít és vaskos orosz bakancsokkal masírozik be a terembe, hogy aztán megvillantsa a brutális nyers erő mögött rejtőző kifinomultságot és művészetet. Bizony, ez a Russian Imperial Stout, az igazi téli sör.

Ára: 5000 Ft

Időpont: 17:00

Helyszín: Édes Érzés, 1114 Budapest, Bartók Béla u. 37.

 

 

Vidék

 

2017. december 7. – Ugar Sörkóstoló


Másik igen aktív sörfőzdénk, az Ugar sem pihen, most épp a pesti sörboltokat megszégyenítő kínálattal rendelkező szegedi üzletet, a Sörök Házát szemelte ki célpontnak. Itt aztán lesz minden, ami szem-szájnak ingere: 9 sör, ráadásul ezekből 3 még hivatalosan meg sem jelent. Érdemes tehát a sétálóutcáról lekanyarodni.

Ára: 3200 Ft

Időpont: 18:00

Helyszín: Sörök Háza, Kézműves és Különleges Sörök, 6720 Szeged, Feketesas u. 20.

 

 

2017. december 9. – Mikulás napi közösségi sörfőzés a sörfőzdében

Ha a Télapótól sörfőző szettet kértél ajándékba, most a Karl Sörfőzdében megmutatják, hogyan kell sört főzni. Ott lehetsz a recept összerakásánál, az ital lefőzésénél, még a névadásnál is. Éhen sem marad senki, hiszen készül majd néhány különleges kenyér is, szigorúan fogyasztásra. Egy szó mint száz, jó buli lesz Mecseknádasdon.

Ára: 2990 Ft

Időpont: 17:00

Helyszín: KARL Microbrewery, 7695 Mecseknádasd, Nap u. 1.

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel