Main Area

Programajánló - 2017. december 11-17

Kihevertük a Miklós-napi programdömpinget, csak hogy utána... még durvább programhegyek tornyosuljanak elénk? Várjunk, itt valami nem stimmel. Mi lesz a májunkkal így karácsonyig?

Budapest

 

2017. december 1-14. – Merry Fuckin' Christmas - The End of dry November!

Ha valaki a száraz novembertől lesújtva a múlt héten nem talált volna oda a Hopaholic Mikkeller –előkarácsonyára, annak halkan jelzem, hogy csütörtökig még csapon találhat 1-2 izgalmas szezonális sört. Hogy utána mi lesz, abba bele sem merek gondolni.

Helyszín: Hopaholic - in hop we trust, 1072 Budapest, Akácfa u. 38.

 

 

2017. december 1-24. – Fordított adventi naptár – Mad Scientist-gyűjtés az Élesztőben

Aki már évek óta mozog a sörök világában, azt jó eséllyel nem csak az újabbnál újabb főzetek tartják ott. A kraftos arcok – legyen szó sörfőzőről vagy fogyasztóról – ugyanis nagy többségben jó fejek és a végsőkig segítőkészek. Most itt az alkalom, hogy ne csak a sörcápák tudják ezt egymásról, hanem megmutassuk azoknak is, akik legjobban rászorulnak a segítségre. A Mad Scientist és az Élesztő stábja feldobta a labdát nekünk, már csak rajtunk múlik, mi gyűlik össze a Wesley Óvoda rászoruló gyerekeinek. Játék, írószer, tartós élelmiszer, ruha, könyv: minden jöhet, aminek a kicsik örülnek. Az adakozás jó érzése mellé pedig jár egy pohár sör is, amit a pub áll.

Helyszín: Élesztőház, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.

 

 

2017. december 13. - Pilot Series #4: Cold Brew Coffee IPA premier

Még ég a szánk a Horizont chilis #3-jától, de máris itt a limitált széria következő tagja. A Főzdeparkban ezúttal IPÁ-t házasítottak kávéval, abból is egyszerre zölddel és cold brew-val a Blue Bird jóvoltából. Én pedig kezdek valami összeesküvést sejteni a kék állatok, a madarak és a jól sikerült kávés sörök témájában, mert a Balkezesék Kék Elefánt-kávés Baglya után ez a sör is beleillik a sorba. Persze ez olyan konspiráció, ami ellen nem küzdenék.

Időpont: 19:00

Helyszín: KUZIN Bar, 1074 Budapest, Dohány u. 7.

 

 

2017. december 13. - A láger sör tündöklése és ?

Pont a minap méláztam el a korrektül sikerült Lidl láger kapcsán arról, miért nem terjed itthon a jó alsó erjesztésű sör. De egyáltalán miért terjedt el annyira anno? Hogy ment a mennyiség a minőség rovására? És mikor vált a láger a sör szinonimájává itthon?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget Kovács Gábor, az Ogre Bácsi Söregyetem ügyeletes professzora, hivatásos sörissza a láger tanszéken, emellett író, újságíró és blogger. Érdemes lesz rá odafigyelni.

Időpont: 19:00

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

 

 

2017. december 13. – Beerganika feat Fehér Nyúl Brewery

Aki már átugraná a hírt, mondván „még egy sörvacsora”, ne tegye, hiszen itt bizony megbújt egy csavar. Ez a csavar pedig nem a Fehér Nyúl két frissen debütált, parádés, téli söre, de még nem is a Borganika sokat sejtető és általában íncsiklandó ételei (bár a nyulak kávés-tonikos söréhez kávézaccban sült répát párosítani is iszonyú jó húzás). A csavar a helyszínben van, hiszen a vacsorát most nem az étel, hanem az ital születésének helyén fogyaszthatjuk el, azaz a Fehér Nyúl bázisán. Budapest régi eleganciáját megőrző, hatalmas ablakokkal felszerelt főzde, helyben csapolt, friss sörök, ötletes ételek: a boldogság receptje adott.

Ár: 11990 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: Fehér Nyúl Brewery, 1095 Budapest, Soroksári u. 110.

 

 

2017. december 14-16. – I. Országos FIRST Csapfoglalás és Sörpremier

Ha valaki kételkedett volna abban, hogy a FIRST vérében ott a sör-showbiznisz, annak ajánlom figyelmébe ezt az eseményt. A főzde ugyanis megrendezi az ország első, 11 helyszínt felölelő csapfoglalóját, ahol nem mellékesen 4 új főzetet mutat be. Ha ez még nem lenne elég, mind a 4 főzet a mostanában gombamód szaporodó limitált szériás sörök sorát erősíti. Az újdonságok közül egy DIPA, egy csokis-vaníliás RIS és egy ír vörös már bemutatkozott, a negyedik versenyzőért viszont érdemes az eseményt figyelni.

Helyszínek:

Budapest

Élesztőház, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.
FIRST Craft Beer & BBQ, 1072 Budapest, Dob u. 3.
FIRST Taproom, 1044 Budapest, Váci u. 83.
Kandalló Kézműves Pub, 1073 Budapest, Kertész u. 33.

Vidék:
Csapolda – Kézműves sörök csapolva, 8000 Székesfehérvár, Távirda u. 43.
Kupak Kézműves Sörház, 5600 Békéscsaba, Szent István tér 8.
Maláta kézműves sör- és grill kert, 6720 Szeged, Somogyi u. 13.
Napfény Műterem, 6720 Szeged, Széchenyi tér 2/a
Maszek, 4025 Debrecen, Simonffy u. 2/a
Szakkör, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 3.
ZuzmÓ BBQ & KRAFT Pub, 3300 Eger, Almagyar u. 1.

 

 

2017. december 14-17. – Bakancslista Időutazás

Te jó ég, ezen a hétvégén nagyon beindult a premier-licit. Nem elég, hogy Rothék is több helyen mutatkoznak egyszerre, de még az időben is ugrálnak. Kapunk a 24-es, chinookos Bakancslistából, ami természetes, lesz a 23-as, wai-itis is, ami időugrás mellett egy türelmes sör-meg-nem-ivással is elérhető, de hogy a srácok a jövő sörét, a 25-ös AU035-öt is csapra verik, na az már sci-fibe illő.

Helyszínek:
Jónás Kézműves Sörház, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
Beer Company Budapest, 1114 Budapest, Kemenes u. 4.
BAZÁR – Pécs, 7621 Pécs, Széchenyi tér 17.

 

 

2017. december 14. – Az Ország Söre 2017 – Díjátadó

Érdekel, kit választottak a Beerselection versenyében az ország sörének? Ugorj be a díjátadóra, és ha már ott vagy, segíts a sör alatt roskadozó polcoknak megszabadulni egy kis tehertől.

Időpont: 19:30

Helyszín: Beerselection üzlet, 1085 Budapest, József körút 22-24.

 

 

2017. december 15. – Hopfanatic Csapfoglalás

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a következő évre egy jó versenyötletnek tűnik, hogy Mad Scientist premierrel, vagy Élesztős csapfoglalóval kényeztetnek jobban el minket. Most az utóbbi szerzett +1 strigulát, méghozzá nem is akárki segítségével. A Hopfanatic újult erővel és pár régi sörrel veszi át az uralmat a kegek felett, és ha az ember a főzde híreit is figyeli, lehet, hogy nem „csak” a régi bevált sörökkel. Ha még nem kóstoltad az őrült sorachis NEIPA-t, a 12-t, vagy kimaradt a fügés-kakaós karácsonyi DIPA-juk, ott a helyed!

Időpont: 17:00

Helyszín: Élesztőház, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.

 

 

2017. december 15. – Jótékony Mézes Hetek

Segítettél már valakin azzal, hogy sört ittál és bejglit ettél? Most itt a lehetőség, mert a Szimplában a fogyasztással támogatod a hátrányos helyzetűek karácsonyi vacsoráját is. A sörről a Rothbeer gondoskodik, így a jótett biztosan elnyeri méltó jutalmát.

Időpont: 18:00

Helyszín: Szimpla kávézó, 1073 Budapest, Kertész u. 48.

 

 

2017. december 15. – MONYO Brewing 3. szülinap!

Megállapíthatjuk, hogy a sörfőzdék nagy része télen születik, hisz a MONYO is most tölti be a 3-at. A kis ünnepelt pedig ennek örömére meghív mindenkit a MONYO CAFÉ-ban tartott zsúrjára. Lesz ott pár antik finomság, amit a szekrényben dugdostak eddig, meg valami annyira új is, hogy az még hivatalosan nem is létezik. Piszkor Norbi lesz a tortafelelős, Anti meg mint a kicsi hivatalos gyámja, fényképeket mutogat Monyóka első lépéseiről.

 Időpont: 20:00

Helyszín: MONYO CAFE, 1091 Budapest, Kálvin tér 7.

 

 

2017. december 15. – Káosz & Rettegés - 2nd Anniversary

Ahogy vége a Mikkeller karácsonynak, a Hopában elszabadul a káosz. Gyanús alakok a tavalyi Darkoholic stoutból osztogatnak majd, még gyanúsabbak pedig megisszák. Hogy mi történik ezen kívül, azt le se merem írni.

Időpont: 20:00

Helyszín:  Hopaholic - in hop we trust, 1072 Budapest, Akácfa u. 38.

 

 

2017. december 16. – X-MAS Kapucinus Sörpremier

Karácsony előtt még a Kapucinusék is buliznának egy jót, és ha már ott vannak, be is mutatnak 2 sört. A buli üdvöskéinek egyike egy sör-bor hibrid, másik tagja pedig egy sour ale, szóval mindenki számítson hangos „mivan?” és „ez most mi?” kiáltásokra, persze csak az elégedett fajtából. A buli pedig buli lesz, méghozzá buli a javából. (A buli szó bulisan indokolatlan használatára mindenki keresse a magyarázatot az eseménynél)

Időpont: 18:00

Helyszín: Esetleg Bisztró, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12

 

 

2017. december 17. – Sör Szeminárium - előadások és kóstolók – Barley Wine

Hát srácok, ennyi volt. Elérkezett a Fehér Nyúl Sör Szeminárium félévzáró előadása. Azért a professzor urak mindenféle kapuzárási pánikot és melankóliát megelőzendő felsorakoztattak még a végére egy igen ütős szeánszot egy igen ütős sörről. A barley wine sörösöknek is ünnepi tétel, borosoknak és pezsgősöknek pedig a belépő ebbe a más, de ugyancsak csodálatos világba. Index aláírása a szeminárium után!

Ára: 5000 Ft

Időpont: 17:00

Helyszín: Édes Érzés, 1114 Budapest, Bartók Béla u. 37.

 

 

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel