Main Area

Programajánló - 2017. december 18-24

Hiába, a program-dömping is tekintettel van a közelgő karácsonyra: a sörös események áradata is lelassult kicsit. Mielőtt azonban bárki pánikba esne, azért belefér még a hétbe 3 premier meg 2 csapfoglalás. Tudjátok, csak a miheztartás végett.

Budapest

 

2017. december 1-24. – Fordított adventi naptár – Mad Scientist-gyűjtés az Élesztőben

Ne feledjétek, még mindig nem késő jófejkedni egyet a karácsony szellemiségében. A Mad Scientist és az Élesztő továbbra is várja az adományokat a Wesley Óvoda gyerekeinek. A dobozokba bármi mehet, aminek egy gyerek örül és kibír több, mint egy hetet. „Jótett helyében jót várj” alapon pedig az Élesztőben minden adományozónak tele csapolnak egy poharat a Mad sörével.

Helyszín: Élesztőház, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.

 

2017. december 19. - Pilot Series #4.1 - Limited Green Coffee Edition

Kérdés jön. Van arra valami szakszó, mikor az egyszeri, kis mennyiségben lefőzött, limitált sör egy részét máshogy ízesítik, így még kisebb és még limitáltabb főzetet létrehozva? Extra-limitált esetleg? Bármi is legyen a neve, a Horizont #4.1-e pont egy ilyen ital, hiszen összesen 2 keg létezik belőle. Eredetéről annyit, hogy a múlt héten befutott #4 készítése során minimális mennyiségbe csak zöld kávé került: így született meg a #4.1, ami nagy testvérével együtt felkerül a héten a Hopa csapjaira. Lehet tesztelni, melyik verzió a jobb!

Időpont: 16.00

Helyszín: Hopaholic - inhopwetrust, 1072 Budapest, Akácfa u. 38.

 

2017. december 20-23. - HopTop Tap Takeover

A HopTop karácsony előtt sem nyugszik, sőt most ébredt fel igazán. Kezdésnek kihoztak „csak úgy mellékesen” egy új sört a múlt héten, most pedig beássák magukat a Léhűtő csapjai mögé. Természetesen a régi klasszikusok miatt is érdemes benézni, de az este igazi sztárja könnyen a Ceylon Buddy lehet, az új teás DIPA, amit meg kell kóstolni! Tudom, hisz’ már próbáltam.

Helyszín: Léhűtő – Kézműves Söröző/Tapas Bár, 1076 Budapest, Holló u. 12-14.

 

2017. december 20. – Salvus sörbemutató & akusztik koncert Krak'n Town

Egy nagy szünet után végre visszatér a sörös porondra a Skylandwitch-craft főzde, aminek jellegzetessége, hogy a legelvadultabb fűszerekből és gyógynövényekből meglepő, de baromi jó söröket varázsol a kondérba, izé palackba. Az újra debütáló főzet ezúttal a Lélektartó lesz, ami egyrészt egy korianderrel készült vörös sör, másrészt a Salvus együttes saját itala. Ez utóbbi apropóján a banda is beugrik a premierre, és ha már ott vannak, a kötelező szakmai kóstolás mellett egy akusztikus koncertet is csapnak. Ütős sör, ütős zene egy ütős helyen… ez kell a karácsonyi rohanás előtt.

Időpont: 20.00

Helyszín: Krak’nTown, 1085 Budapest, József krt. 31/A

 

2017. december 20. – Sörjóga

A bejgli sütés, a takarítás és a fa méretre faragása után mindenki megérdemel egy kis nyugalmat. Jobbkor tehát nem is lehetne a sörjóga újabb etapja. Az edzést még mindig Csige Bogi, a söröket pedig még mindig a Balaton17 biztosítja.

Ára: 3000 Ft

Időpont: 20.00

Helyszín: Csige Bogi edzőterme, 1012 Budapest, Vérmező u. 10-12.

 

2017. december 21. –G̶r̶a̶n̶d̶ Medium Opening Party

„Ha Dezsőt kiássuk, reggelre felébred. Harmadik napra nem is lesz ott Desző…” írta Grecsó Krisztián 2 éve, amikor még nem tudtuk, hogy valójában a próféta szól belőle. A (Neked Csak) Dezső ugyanis valóban feléled, de most csak pár napig, addig, amíg mindenki ránézhet székesfővárosunk jövendőbeli legkirályabb helyére. Persze még nincs minden pöccre beállítva, illetve stáb sem lakta még be a helyet, de a „premier előtti” hangulat garantált, mint ahogy annak a lehetősége is, hogy még az utolsó körben megdobáld a helyet pár tippel, mit hogyan kellene még csinálni. Amilyen tanácsokat már megfogadtak: 32 csap, látványfőzde, illetve hatalmas üveges sör és jó kaja választék. Ha pedig limitált szériás sör már van egy pár, miért ne lehetne limitált szériás söröző?

Időpont: 18:00

Helyszín: Neked Csak Dezső – Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

 

2017. december 21. –Mad Scientist - Noizy Shark double dryhopped IPA premiere

Otthon vagy. Nyugalomban. Épp kiélvezed a pihenés édes perceit, mert sikerült időben befejezned a heti sörös programajánlót. És ekkor meghallod: Dün-dün, dün-dün, dün-dün. Egyre gyorsabban. Akkor már tudod. Nem úsztad meg a fenevad támadását. Az őrült tudósok nem csak egy, de két hidegkomló csapást is mértek rá, ő viszont még mindig él és virul. De mire ezt végig gondoltad, már elkap a Noizy Shark. Ha te nem akarsz IPA-támadás áldozata lenni, kerüld el a Labort!

Helyszín: Labor, 1075 Budapest, Kazinczy u. 14.

 

 

2017. december 21. – Karácsonyi Purkmistr csapfoglalás

Elcsépelt tény, hogy a meglepetés nem csak a megajándékozottról, de az ajándékozóról is árulkodik. A Hrabal tehát mi mással lephetne meg mindenkit, mint egy cseh sörös csapfoglalóval. Az este sztárja a Purkmistr lesz, nekik is a limitált, karácsonyi söreik, azaz ha kiürül egy hordó, azt csak jövő ilyenkor töltik újra a cseh mesterek. Érdemes tehát sietni!

Helyszín: Hrabal Söröző, 1088 Budapest, Rákóczi u. 11.

 

 

Vidék

 

2017. december 20. – Sörkóstoló / FőzdeEstiMesék a Hopfanatic Sörfőzdével

A Vidéki Programtündér a héten a pécsieknek kedvezett, hiszen a Bakancslistás időutazás után a Hopfanatic látogat hozzájuk a jelenből. A látogatás pedig ezúttal nagyon is szó szerint értendő, hisz a főzde 2 oszlopos tagja is tiszteletét teszi, mesél és válaszol a kérdésekre. Az este végén pedig nem csak a (tudás)szomjunkat, de éhségünket is csillapítják a kedves szervezők egy eseményzáró vacsora képében.

Ára: 4900 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: BAZÁR – Pécs, 7621 Pécs, Széchenyi tér 17.

 

 

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel