Main Area

Programajánló - 2017. december 25-31

A bejgli- és halászlédömping után mintha mindenki téli álmot aludna a héten. Attól, hogy egy szilveszter esti programajánlót írjak, csak egy vacsorát lemozgó sörséta mentett meg, viszont vasárnap este lesz minden, ami az évben is volt: sörpremier, csapfoglalás, sörvacsora, főzdelátogatás, na megy egy jó adag káosz.

Budapest

2017. december 27. – Sör, mámor, Kőbánya

A Hosszúlépés csapata az év utolsó szerdáján gondoskodik róla, hogy meglegyen a motiváció az ünnepek plusz kilóinak lemozgásához. Az úticél a Főzdepark, a téma pedig természetesen a sör, annak fajtái, múltja és jelene. Utókarácsonyi ajándéknak ideális.

Ára: 3900 Ft

Időpont: 10.00 és 14.00

Helyszín: 1106 Budapest, Maglódi u. 47. előtt

 

2017. december 31. – Sörvacsorával lépjünk az Újévbe!

Szilveszteri programdömpingünk első állomását annak találták ki, akinek az éjféli virslizés (itt kivételesen csak az étkezésre gondoltam) már nem egy nagy élmény. Helyette a Krak’n steampunk konyhájából előkerül 5 étel, amelyeknek neve szóról szóra haladva drasztikusan növeli a nyál elválasztást. Ha pedig valaki mégsem sörrel a akarja kísérni a sörvacsora menüsorát, arra sem néznek úgy, mint aki a BBQ étteremben vegán menüt követelt, hisz az ebéd „szárazon” és bor társaságában is fogyasztható. 

Ára: 14.990 Ft sörrel (11.990 Ft ital nélkül, 15.990 Ft borral)

Időpont: 20.00

Helyszín: Krak’n Town, 1085 Budapest, József krt. 31/A

 

2017. december 31. – 24 Shades of Mad Scientist - Tap Takeover & Pre-Premier

"Sziasztok, a Mad Scientist vagyok és már több, mint egy éve premier-függő!" Körülbelül ezzel a mondattal köszönti az újévet a pesti sörfőző csapat, hiszen 2017 utolsó estéjét sem bírják ki új sör nélkül. Jelen áldozatuk egy pillecukros-tonkababos imperial stout, ami már a 4 szó leírása után is az „Úristen, kell!” kategóriába sorolandó. Azt pedig, csak mellékesen merem megjegyezni, hogy még lesz 23 másik sörük is, amiből pár utolsó hordós tétel, illetve hogy a gasztroőrülteknek a proto-Dezső stábja 3 fogásos vacsival is készült. Ha az új év is ilyen erős lesz…

Helyszín: Neked Csak Dezső – Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

2017. december 31. – Szilveszteri mulatság a Léhűtő 2-ben!

A léhűtőben a hagyományos szilveszteré a főszerep, hiszen a jó sörök mellé egy virslis-lencsés svédasztallal, tombolával és pezsgős koccintással készültek. Érdemes sietni, mert a ház oldala csak 30 fő terhelését bírja ki.

Ára: 3990 Ft

Időpont: 20.00

Helyszín: Léhűtő – Kézműves Söröző/Tapas Bár, 1076 Budapest, Holló u. 12-14.

 

2017. december 31. – New Year Chaos

Lesz elegáns, grandiózus, hagyományos szilveszter, de a Hopának köszönhetően a kaotikus verzió sem marad ki. A csapoknál armando és kedves neje lesznek az urak, a hordókból pedig hazai és vendég főzdék nagyágyúi folynak vég nélkül.

Helyszín: Hopaholic - in hop we trust , 1072 Budapest, Akácfa u. 38.

 

2017. december 31. – Nagy Szilveszteri Sörakció és Bevirslizés—Reloaded

Bár a cím majdnem minden poént lelő, annyit még azért hozzáteszek, hogy a Synthesis is készül valami meglepivel az új év alkalmából. Amúgy meg olcsó, de jó sör és tonnányi virsli: csak jó buli lehet!

Helyszín: Synthesis Craft Beer Római tér, 1031 Budapest, Római tér 1.

 

Vidék

2017. december 31. – Szilveszter a sörfőzdében

Viszonylag nagy biztonsággal kijelenthető, hogy igen kevés olvasó töltötte már az új év első perceit egy sörfőzdében. Pedig senki nem mondhatja, hogy a tengernyi jó főzet között köszönteni az évet nem az egyik leglazább módja az ünneplésnek. Ehhez most egy adag retro zene és batyus buli jellegű vacsora is társul, no meg annyi KARL sör, amennyit a társaság bír.

Helyszín: KARL Microbrewery, 7695 Mecseknádasd, Nap u. 1. 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel